To je to što me zanima!

Guardiola: S Mandžom je jako teško, ali boljeg nisam vidio...

Vidjelo se da nećemo biti prijatelji. Ali moram reći da ne postoji bolji od njega, nitko ne može toliko raditi i lomiti protivnika. Nikad nisam vidio takvog igrača, kaže Pep
Vidi originalni članak

Mario Mandžukić iz Bayerna je otišao u Atletico Madrid u srpnju prošle godine. "Herr Pep" je knjiga Martija Perarnaua, koju je napisao u suradnji s Pepom Guardiolom, aktualnim trenerom minhenskog Bayerna. Dio u knjizi španjolskog novinara o Mariju Mandžukiću i odnosu s Pepom posebno je zanimljiv. 

- Već dva tjedna nakon dolaska u klub Guardiola je cijenio Hrvata zbog trkačkih sposobnosti, borbenosti i pritiska na protivnike. No ta je agresija imala i lošu stranu. Kad god je na treningu došlo do tenzija, Mario je bio u središtu. Guardiola nikad nije sumnjao u njegovo nogometno znanje, već u karakter - piše u knjizi "Herr Pep".

Guardiola je otkrio kako je Mario postao nezainteresiran čim bi izgubio mjesto u prvih 11. A to hrvatskom napadaču nije prvi put u karijeri. Španjolski trener nije prvi, a vjerojatno ni posljednji koji je imao problema s "đilkošom, kako je Mandžu zvao Ćiro.

- S Mandžukićem uvijek morate biti na oprezu. Naš odnos je u manje od dva mjeseca od poštovanja i podrške prerastao u nešto negativno. Čim bi netko dobio mjesto u momčadi ispred njega, Mario bi postao hladan i nezainteresiran - objasnio je Pep.

No, iako je imao problema s njim, Guardiola je priznao kako nikad nije trenirao takvog igrača kao što je Mario Mandžukić. 

- Na početku našeg odnosa imali smo napeti razgovor. Nismo počeli dobro. Od prvog dana se vidjelo da nećemo biti prijatelji. Ali mogu vam reći da ne postoji bolji od njega, nitko ne može toliko raditi, lomiti protivnika i davati sve od sebe na terenu. Nikad nisam trenirao takvog igrača - dodao je Pep Guardiola.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • Crotinho 06.03.2015.

    pa ja nisam rekao da on nije dobar , dobar je naravno al nije tako dovar kako ga mediji u hr prikazuju vjeruj mi strani mediji pisu da je dobar al samo dobar ne kao u hr di ga dizu u nebesa ...i ja volim Marija ali kao nogometaca decko je inace keramicar i nije bas nesto inteligentan ,pogledaj emisiju s knjazom di mu je marijo gost pa on jedva da zna tehnicirat s loptom

  • beemysm 06.03.2015.

    prepravi si ime u Engtinho onda...sta seres po hrvatakim nogometasima...koliki su navikani prije reda i bili predodredjeni za "nesto veliko" a na kraju nisu bili ni za k***c...usporedi statistiku M.Mandzukica i L.Suareza...nemjerljivo...pa nek je i zabio 10 golova glavom, 5 iz penala itd...al je zabio...bitno je dati gol u nogometu...a dok trpa svima je dobar...to je tako u nogometu...svi serete iste price tipa dao je iz penala toliko i toliko...pa i messi puca penale...i ibro i cr7...zasto nebi i mandzo ako je u takvim situacijama hladnokrvni killer...nek puca dok ga ide...svi vi mozete pljuvat po njemu...on ce samo i dalje trpati i grebati na terenu i prisiljavati obrane na kikseve i na kraju raditi za EKIPU...

  • MinePi 06.03.2015.

    znas ono kad se jos i Olic prikljuci Mandzukicu e tada se to zove teror izludjivanje protivnickih nogometasa pogotovo onih koji igraju obranu.Taj dvojac zauvijek ce biti upisani kao najveci napadacki dvojac koji je ikada nanjeo toliko muka jednoj obrani.Da postoji u sportskom smislu lista najvecih terorista na terenu ova dvojica bila bi daleko ispred svih.Mislim da nikada ni jednom treneru nije bilo lakse voditi neki klub nego onom Heinkensu kada je u ekipi imao ta dva napadaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare