To je to što me zanima!

Gubitak Eurolige za Jug bi bio strašno veliki udarac

Dubrovački vaterpolisti nikad nisu imali imperativ uspjeha, ali u Njemačkoj ga imaju. Neuspjeh u kvalifikacijama i gubitak Eurolige bio bi veliki udarac
Vidi originalni članak

Godinama su vaterpolisti Juga CO u sezoni ulazili lagano, gubili utakmice, ali kad je bilo najbitnije, dizali se. Ponove li to i ovaj put, skupo će platiti. Teško da su mogli dobiti teže protivnike u kvalifikacijama za Euroligu, ali imperativ je prolazak ma tko god bio s druge strane bazena.
- Nikad nismo imali imperativ, sad će prvi put biti drukčije. Jug se mora kvalificirati za Euroligu, ne uspijemo li, bit će to veliki neuspjeh - svjestan je Elvis Fatović da nema pravo na krivi korak, ali i spreman za ono što slijedi.
- Već u ranoj fazi sezone morali smo dosegnuti pravu formu i mislim da je utakmica protiv Primorca pokazala sa smo uspjeli.
No kako god završilo, završit će već u prva dva dana. Posillipo i Budvanska rivijera dva su najjača protivnika i s obje te momčadi igrat će na startu kvalifikacija. Ipak, dok Fatović pomalo strepi, igrači su uvjereni u uspjeh.
- Mi u Njemačku idemo po prvo mjesto. Da, bio bi veliki neuspjeh ne plasiramo li se u Euroligu, ali pritiska nema. Vjerujemo u sebe, znamo da igramo dobro i da smo jaki - rekao je Miho Bošković, čija će igra vjerojatno biti ključ.
Prvi na redu su Talijani, momčad puno većeg imena nego trenutačne kvalitete, koja je prema rječima kapetana jugaša slabija od Budvanske rivijere.
- Mislim da će nam s Crnogorcima biti najteže.
Ipak, sve će u konačnici ovisiti o Jugu. Budu li pravi, ponovno će u lov na europsku titulu.

ŠIBENČANI U MAĐARSKOJ TRAŽE NAJVEĆI USPJEH U KLUPSKOJ POVIJESTI
Bez previše novca, u ne baš idealnim uvjetima, ali s jednim od najperspektivnijih trenera svijeta, Šibenik je prošle godine došao na korak od osvajanja LEN kupa, a sad su pet utakmica udaljeni od najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti. Momčad Ivice Tucka otputovala je u mađarski Eger, gdje će prvi put u povijesti kluba pokušati dohvatiti Euroligu, a kao i jugašima, tako bi i njima ključna mogla biti prva utakmica. Naime, protiv domaćina vjerojatno neće moći, od Košica i Oradee su bolji, Barcelonu mogu dobiti, a pobijede li njemačkog prvaka, napravit će golemi korak prema Euroligi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • torcida_4ever 15.10.2008.

    jug to moze!!!! najbolji hrvatski a mozda cak i europski klub!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare