To je to što me zanima!

Gubitak klubova bit će užasan, između 3.9 i 6.9 milijardi eura

Dio stručnjaka smatra kako će ova kriza pozitivno izjednačiti snage na terenu, međutim drugi smatraju kako financijska sredstva koje generira elita pokreću igru, kroz tržište transfera i vrednija natjecanja
Vidi originalni članak

Čak i ako glavne europske nogometne lige nastave i završe prvenstva, najbolji europski klubovi i dalje će pretrpjeti financijsku štetu zbog pandemije korona virusa, a ona bi mogla iznositi nevjerojatnih 3,9 milijardi eura, objavio je britanski BBC.

POGLEDAJTE VIDEO: BUNDESLIGA NEKAD

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako se lige prekinu, kao što su to učinili u Francuskoj, Nizozemskoj i Belgiji, gubitak bi porastao na više od 6,9 milijardi eura.

Zabrinjavajuće svote objašnjavaju zašto se toliko govori o potrebi završetka svih natjecanja unatoč svim logističkim poteškoćama u organizaciji.

Njemačka Bundesliga je ovoga vikenda započela s natjecanjima, a primjerice Borussija Dortmund će svaku domaću utakmicu izgubiti oko tri milijuna eura jer neće biti gledatelja na Westfalenstadionu.

Poslovni analitičari procjenjuju da će klubovi Premier lige izgubiti oko 900 milijuna eura ako će se utakmice igrati bez gledatelja o kraja sezone 2020-21. Veći klubovi trpe najteže gubitke, pri čemu je Manchester United izgubio oko 150, a Arsenal 130 milijuna eura.

Dio stručnjaka smatra kako će ova kriza pozitivno izjednačiti snage na terenu, međutim drugi smatraju kako financijska sredstva koje generira elita pokreću igru, kroz tržište transfera i vrednija natjecanja.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Vlad 19.05.2020.

    Jedna od pozitivnih posljedica pandemije. Plaćati za pojedine nogometaše (i druge u popularnim sportovima) preko 100 milijuna eura protivno osnovnoj svrhi sporta.

  • 19.05.2020.

    Zaboli me. Ionako sve konce u rukama drži mafija.

  • Cipuka 19.05.2020.

    Pa onda ce ovim u 1. Hnl biti super... oni nece toliko izgubiti... jer nikad toliko nisu ni imali ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare