To je to što me zanima!

'Gušila me, ali nisam htjela predati. Mislila sam si, zaspat ću ili će sudac prekinuti borbu'

Trener mi je govorio 'nemoj predavati, nemoj predavati, ostalo je četiri sekunde do kraja'. Nisam mogla vjerovati da sam osvojila zlato kada je borba završila, kazala je sjajna Barbara Matić
Vidi originalni članak

Hrvatska nikada u povijesti nije osvojila svjetsko zlato u judu. Točnije, sve do danas i fantastične Barbare Matić koja se u 27. godini života već upisala u povijest hrvatskog juda.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjajna Splićanka je u finalu svjetskog prvenstva u judu u kategoriji do 70 kilograma pobijedila Japanku Yoko Ono i došla do prestižne titule samo nešto više od mjesec dana uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Najbolja hrvatska judašica je do zlata stigla wazarijem 40 sekundi prije kraja, a prije isteka vremena je uspjela blokirati pokušaj gušenja favorizirane protivnice koja nosi ime i prezime možda i najpoznatije Japanke u japanskoj kulturi. Bila je to prava drama na samome kraju meča. Japanka je izborila odličnu poziciju i gušenjem pokušala zaprijetiti našoj Barbari. Bilo je opasno, ali Hrvatica nije htjela predati. Išla je riskirati pod svaku cijenu, makar i zaspala, a na kraju joj se isplatilo.

- Presretna sam, nemam što drugo reći. Sutra me pitajte kako se osjećam. Gušila me na kraju borbe, nisam htjela predati. Rekla sam si, ili ću zaspati ili da će prekinuti borbu. Nisam mislila tapkati, poslije sam se uspjela okrenuti - kazala je Barbara pa nastavila:

- Trener mi je govorio 'nemoj predavati, nemoj predavati, ostalo je četiri sekunde do kraja'. Nisam mogla vjerovati da sam osvojila zlato kada je borba završila. Ni sada ne vjerujem - rekla je hrvatska junakinja.

Matić je na putu do zlata ranije slavila i protiv Jamajčanke Ebony Drysdale Dale, Nizozemke Hilde Jager i Njemice Miriam Butkereit.

Pozamašnu kolekciju medalja pospremila je Barbara u svoje vitrine. Ima tri bronce s europskih prvenstava, dvostruka je svjetska juniorska prvakinja, a u listopadu prošle godine je osvojila zlato na Grand Slamu. No, ništa se ne može mjeriti sa svjetskim zlatom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 11.06.2021.

    Eto kaj ti je splitski dišpet. Bravooo!

  • 11.06.2021.

    Bravo. Neka si pokazala toj Yoko Ono, neće joj pasti na pamet da napravi ono što je napravila prije 50 godina!

  • Svetac_1_1 10.06.2021.

    Pa kad u HR dolazi svaki vrag, konačno je došao i zlatni Juda. Još da nam Isus posjeti Zagorje i Međimurje pa da vodu na dravskim jezerima pretvori u vino.... opet bi pili kiseloga Zagorca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare