To je to što me zanima!

Pušnik smiruje euforiju nakon 'šestice': Nije Dinamo Cibalia

Hajduk je pobijedio Cibaliju 6-1 na Poljudu. Splićani su pet komada zabili u drugom poluvremenu i uoči derbija protiv Dinama na Maksimiru 2. listopada imaju tri pobjede u nizu
Vidi originalni članak

Hajduk je u desetom kolu dočekao Cibaliju na Poljudu i slavio 6-1. 

Splićani su sjajno otvorili utakmicu i poveli preko Saida, Cibalia se vratila preko Dabra i na poluvrijeme otišla s 1-1. No Ohanzda, Kožulj i Futacs u nastavku razbijaju goste.

Pušnik je od prve minute stavio Ohandzu i Saida, a Nikola Vlašić nije bio u konkurenciji za utakmicu.  Počelo je sjajno za "bile", već u sedmoj minutu Said je zabio na asistenciju Ercega. 

Pola posla obavio je Ante Erceg koji je jednim potezom izbacio obranu, dok je Said morao napraviti onaj drugi, u ovom slučaju, lakši dio posla. Moglo je biti i 2-0, ali asistent Erceg pogodio je stativu. Precizniji je na drugoj strani bio Marko Dabro.

Čuljak je ubacio s lijeve strane, Vitaić je vratio u sredinu, a tamo je Dabro zabio glavom za 1-1 u 34. minuti za šok na Poljudu. No Ohandza je u nastavku vratio prednost.

Zabio je Ohanzda nakon sjajnog dodavanja Saida. Cibalijin golman tu nije imao nikakve šanse. "Bili" su nakon toga promašili dvije velike šanse. Prvo Tudor nije uspio zabiti u praznu mrežu, a nešto kasnije dobru priliku upropastio je i Juranović.

Za potez utakmice zaslužan je Zvonimir Kožulj. Slobodnjak s više od 25 metara, Kožulj je pokušao kratkim dodavanjem, lopta mu se vratila, a on je gotovo s mjesta opalio i fantastično pogodio za 3-1 u 71. minuti utakmice. 

Ohandza je šest minuta prije kraja pogodio za 4-1. Cibalia se raspala, a to su iskoristili Jefferson i Futacs. Hajduk je sad na tri pobjede u nizu, nakon slavlja protiv Slavena kod kuće u ligi 4-0 i 6-0 pobjede protiv Jalžabeta u Kupu, Splićani su bili uvjerljivi i
protiv vinkovačke momčadi koju su dobili i na startu sezone 2-0. 

Ovo je i sjajna najava za najveći hrvatski derbi Dinama i Hajduka u sljedećem kolu. Splićani gostuju na Maksimiru 2. listopada.

U drugoj utakmici Inter i Slaven Belupo odigrali su 1-1. 

Ivan Blažević doveo je domaće u vodstvo u 12. minuti. Belupo je izjednačio u 21. golom Selima Bouadle. Inter je i četvrtu utakmicu ostao bez pobjede, a Slavenu je ovo osmi susret u kojem ne zna za pobjedu. 

"Bili smo kao skretničari"

- Sad ćete me svi pitati za Dinamo, a ja ću vam odgovoriti da kod nas nema euforije. Sigurno ćemo odigrati puno bolje nego u prvoj utakmici protiv njih, ali nije Dinamo Cibalia - rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik.

- Ne možeš više zabiti 16 golova u tri utakmice ni djeci na ulici. Veseli me pristup, veseli me da su napadači raspoloženi, da zabijaju, ali nisu samo napadači zaslužni, netko treba i donijeti i dodati loptu. Veseli me i dobra atmosfera na stadionu, svaka čast našim navijačima, i njima idu zasluge za visoku pobjedu. Nadam se da će ih biti još i više na Maksimiru, i da će nas bodriti od prve do zadnje minute - dodao je Pušnik.

Očekivano, raspoloženje kod njegovog kolege bilo je drugačije.

- Na žalost, situacija u klubu nije bajna, a sve što se ne vidi unutar kluba, vidi se na terenu. Neki moji igrači bili su u drugom poluvremenu poput skretničara. Financijska i igračka situacija nije laka, igrači nam svaki dan odlaze, a popunjavamo se igračima iz treće ili četvrte lige. Ne znam... Sljedeća utakmica nam je protiv Slavena, ako dobijemo, možda se možemo još nečemu i nadati, ako ne... – procijedio je neraspoloženi Mršić

HNL, 10. kolo:

Hajduk - Cibalia 6-1 (Said 7, Ohandza 54, 84, Kožulj 71 / Dabro 34, Jefferson 87, Futacs 89)
Inter - Slaven 1-1 (Blažević 12 / Bouadla 21)

Idi na 24sata

Komentari 147

  • IvicaBrala 25.09.2016.

    A koliko u dinamu ima crni tica idiote. U biti u dinamu niti.nema dinamovih tica , dinamo ih kupuje, Hajduk ih stvara

  • GARFILD 25.09.2016.

    6:1 protiv Reala, nije loše

  • jure15 25.09.2016.

    razbit cemo dinamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare