To je to što me zanima!

Hajduk bi i na sudu mogao ostati bez 45 milijuna kuna

Splitski nogometni velikan suočava se s tužbama svojih bivših igrača i trenera te bi na sudu vrlo lako mogao ostati bez velikih 45 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Splitski gradski vijećnici su uoči sjednice koja još uvijek traje dobili i izviješće Uprave o poslovanju Hajduka za razdoblje od 1. siječnja – 15. kolovoza. U Izviješću na stotinjak stranica među ostalim stoji i kako će prema projekcijama Hajduk završiti poslovnu godinu s minusom od preko 22 milijuna kuna.
Hajduk je, stoji tako u Izvješću, Dinamu na ime odštete za Darija Jerteca i Marijana Buljata platio 7,2 milijuna kuna, Zagrebu za Senijada Ibričića 10,8 milijuna kuna, Zadru za Subašića i Tomasova 12,5 milijuna kuna, na ime suradnje sa Gremiom za angažman Paraibe i Thiaguinha 2,2 milijuna kuna... Isto tako iz izvješća je razvidno kako je Hajduk za razne milodare, potpore i dotacije u istom razdoblju utrošio gotovo 400 tisuća kuna, te kako mora rezervirati gotovo 45 milijuna kuna za eventualne presude po tužbama Seville 8,5 mil. kuna, Blaža Sliškovića 2 mil. kuna, Pharos sporta 2 mil. kuna, igrača Neretljaka, Baturine, Puljiza, Pirije, Čeke, Ratkovića... Sveukupno oko 45 milijuna kuna.
Da nije sve tako crno potvrđuju i potraživanja od sponzora poput INA-e 4,4 milijuna kuna, Croatia osiguranja 2,4, HEP-a 1,8... Hajduku su za transfere igrača dužni Nacional (Čop), Le Mans (Strinić), Šibenik (više igrača)... Zanimljivo, dužan je i predsjednik Joško Svaguša, odnosno njegova tvrtka Bobis 144 tisuće kuna.
Nova uprava, stoji u Izvješću, povukla je i nekoliko poteza kako bi ublažila stanje i to u prvom redu naplatila drugi dio transfera Nikole Kalinića, uvela mjere štednje na svim nivoima, centralizirala sve odluke o potrošnji, razvrgla čitavi niz ugovora... U Hajduku se provodi nova sistematizacija radnih mjesta, aktivnije naplaćuje naknadne transfere....
Na koncu, u Izvješću koji potpisuje predsjednik Joško Svaguša stoji i kako su najveći i najteži problem Hajduka previsoka primanja određenih igrača koji su na duži rok vezani s klubom ugovorima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • the.king 05.11.2009.

    Stvarno ste talenti.Da vas nema trebalo bi vas izmislit.

  • ipa88 05.11.2009.

    Nek oni malo više češu dupe, izlaze na večere od 10 000 kn, i kupuju aute pa će cila država propast, ne samo Hajduk!

  • zed_zed 05.11.2009.

    trebaju promijeniti ime kao dinamo i sve riješeno. sjetite se samo cvitanovića, ladića i dr. kojima je dinamo ostao dužan ogromne pare i nikom ništa jer je to bio hašk i croatia. vani bi im u roku mjesec - dva sjeli na račun i uzeli pare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare