To je to što me zanima!

Hajduk je igrao u Škabrnji uoči tužne obljetnice zločina 1991.

Hajduk je 8 dana uoči obilježavanja 24. obljetnice srbočetničkog zločina u Škabrnji odigrao prijateljsku utakmicu s NK Škabrnjom s prihodom u humanitarne svrhe...
Vidi originalni članak

Nogometaši Hajduka odigrali su prijateljsku utakmicu protiv domaćina NK Škabrnje. U susretu u kojem rezultat nije bio u prvom planu Hajduk je pobijedio 6-0, Anton Maglica zabio je dva gola, Mujan, Juranović, Mastelić i Bencun zabili su po jedan gol.

Hajduk i Škabrnja igrali su pred oko 1200 ljudi na terenu na Vlačinama, a sav prihod išao je u humanitarne svrhe. Povod utakmice bio je tužna obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu koja će se obilježiti 18. studenog. Izaslanstvo Hajduka na čelu s predsjednikom Marinom Brbićem položilo je vijenac na grobnicu stradalima.

Dana 18. studenog 1991. godine, tijekom srbočetničke agresije na Škabrnju koju je vodio ratni zločinac Ratko Mladić, poginulo je 86 ljudi, branitelja i civila. Škabrnja je bila razorena, a za zločin do danas nitko nije odgovarao.

Dino Stanin /Pixsell
Dino Stanin /Pixsell
Dino Stanin /Pixsell
Idi na 24sata

Komentari 73

  • 11.11.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • El Tractor 11.11.2015.

    Lipa gesta, svi znamo šta Škabrnja predstavlja, inače oni igraju u 1 Žnl zadarske županije.

  • mestar 11.11.2015.

    Pozdrav, mojim prijateljima Skabrnjanima neka je laka zemlja svima koji su izgubili zivote od cetnicke ruke isto kao i ostalima iz Zagore i cijele Hrvatske. Hrvatska im zaboravit nece nikada. Poseban pozdrav obilelji mog pok. prijatelja Ivice Erlica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare