To je to što me zanima!

Hajduk je proslavio uz legende: Vraćamo se svojim korijenima

Hajduk slavi 108. rođendan, a na dan nastanka splitskog velikana predstavljena je knjiga o legendarnom kapetanu Frani Matošiću te je otkrivena vitrina s uspomenama na Slavka Lušticu
Vidi originalni članak

Hajdučka obitelj proslavila je 108. rođendan Hajduka danas na Poljudu, a centralna svečanost bila je predstavljanje monografije 'Frane Matošić najveći kapetan' iz pera Borisa Vrdoljaka Mandete te otkrivanje vitrine sa uspomenama na jednog od najvećih igrača i trenera u povijesti Hajduka Slavka Luštice.

- Današnji rođendan slavimo slaveći velikane Hajduka Franu Matošića i Slavka Lušticu. Za nama je turbulentna godina u kojoj smo ostali bez naših trenera, igrača i funkcionera poput Zvonka Bege, Miroslava Vardića, Stanka Poklepovića, Ivana Vucova, Boška Božinovića, Nedjeljka Ercega... Prošla je godina bila obilježena i nekim lutanjima no vjerujemo da je pred nama godina vraćanja korijenima, svojoj djeci jer nas povijest tuči da je to najbolji put - kazao je predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ime veterana Hajduka Ante Ivković Zonzi kazao je kako se spomenici ne dižu pojedincima nego idejama, a Matošića i Lušticu povijest će pamtiti upravo po ideji Hajduka koju su živjeli.

U ime obitelji mnoštvu okupljenoj u Hajdukovoj kino dvorani obratio se Frane Spajić, unuk pokojnog kapetana Hajduka rekavši kako je njegov djed "cijeli život živio za Hajduk, Split, Dalmaciju i Hrvatsku, uvijek kontra mraku i kontra sili i svima nam je omogućio da uživamo u Hajduku koji živi vječno". 

GODINE PROLAZE, LJUBAV OSTAJE Hajduče, sretan ti rođendan! Majstor s mora slavi svoj 108.

Mnogi govornici prisjetili su se legendarnog kapetana koji je u dresu Hajduka odigrao 739 utakmica i postigao 729 golova, a kako je nezahvalno suditi o tome tko je najbolji u povijesti, možda je najzgodnije spomenuti izjavu bivšeg igrača Hajduka Sulejmana Repca koji je rekao kako je "Vukas bio najbolji na svijetu, a Frane Matošić u povijesti Hajduka" iako su obojica bili suigrači u bijelom dresu.

Simbolike radi, petorici aktualnih kapetana Hajduka, od seniora do pionira, uručena je knjiga o Frani Matošiću, a obitelj i suigrači potom su u svečanoj dvorani otkrili vitrinu s uspomenama na Slavka Lušticu. 

Za kraj spomenimo da je u nadahnutom govoru autor knjige naglasio kako je ovu knjigu napisao ne samo zbog šjor Frane, nego zbog svih nas, ne bi li spoznali i osjetili do srži da alat porobljavanja (novac) gubi smisao naspram tolike ljubavi i odanosti prema klubu kakvu je iskazivao pokojni šjor Frane.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • vabec 14.02.2019.

    Jel Frane ono mogao naučit napamet ili je morao pročitati?hahaha ae

  • Hjumn Kajt 13.02.2019.

    Hajduk je srpski klub.

  • morejadransko 13.02.2019.

    Nema zvezde, nema ni trofeja.. Niti 2, mj, niti 3, niti 4, niti 5 laganini...

Komentiraj...
Vidi sve komentare