To je to što me zanima!

Hajduk lošije počeo jedino u jugoslavenskoj ligi 1990.

U pet kola je dva boda Hajduk imao i na početku sezone 1990/91., no na njenom kraju "bijeli" su uzeli jedan od najvažnijih trofeja u povijesti kluba
Vidi originalni članak

Kriza potresa Hajduk na svim razinama, od vrha kluba do klupe za rezervne igrače, no više od krize navijače zabrinjava pogled na HNL ljestvicu. Na njoj su njihovi ljubimci čvrsto prikovani za dno sa samo dva osvojena boda. Ni u petom kolu HNL-a Bili nisu upisali pobjedu, nije im pomogao ni četvrti trener ove sezone, talijanski struučnjak Edoardo Reja, ni braća Sharbini....
Voda je došla "do (Sva)guše", a koliko su Splićani nisko pali, zorno dočarava podatak kako je start u ovogodišnju sezonu drugi najgori u gotovo stogodišnjoj povijesti kluba.
Lošije su startali samo u zadnju sezonu Jugo-lige, 1990/91., kad su do prve prvenstvene pobjede stigli tek u sedmom kolu, na gostovanju u Banjoj Luci. Prije toga su Bokšić, Bilić7, Štimac, Jarni, Vučević, Miše... pod vodstvom Luke Peruzovića redom gubili na gostovanjima od Radničkog iz Niša, Olimpije, Budućnosti i Veleža, a na Poljudu remizirali sa Željezničarom i Rijekom.
Hajduk je u toj, zadnjoj sezoni Jugo-lige, s mladom momčadi prošao pravu katarzu - bio je tek šesti, no uspio je usred Beograda ispred nosa Crvenoj zvezdi odnijeti zadnji kup, a potom i postati prvak Hrvatske. 
Sad će oporavak ići malo teže - Edoardo Reja ima Juricu Buljata, Rodića i društvo. Novom Biliću ili Štimcu zasad ni traga.


DINAMO IM BJEŽI VEĆ 11 BODOVA
Od Osijeka u prvom do Rijeke u petom kolu, Hajduk nije pobijedio baš nikoga i trenutačno je tek 14. u Ligi 16. U pet kola splitski “bijeli” promijenili su već četiri trenera.

UZALUD ŠTIMAC, BILIĆ, BOKŠIĆ...
Zvuči nevjerojatno da je momčad sa Slavenom Bilićem, Štimcem, Jarnijem, Mišom (!) i Bokšićem mogla biti zadnja nakon šest kola Jugo-lige. Trener je bio Luka Peruzović.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mrlinjo 25.08.2009.

    kao vi \"boys\" kad ste vratili staro komunisticko ime.HAJDUK ZIVI VJECNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • boys 25.08.2009.

    stavite sretnu zvijezdu na grb možda vas krene

  • 25.08.2009.

    sad kad ih ova lokomotiva namaže u sljedecem kolu

Komentiraj...
Vidi sve komentare