To je to što me zanima!

Bezidejni Hajduk izgubio od posljednje momčadi lige! Caktaš promašio treći penal u sezoni

Bezidejni Hajduk došao je do devetog poraza ove sezone. Lokomotiva je pobijedila na Poljudu 1-0 u sklopu 18. kola, a jedini gol zabio je Oliver Petrak. Splićani su promašili penal preko Mije Caktaša...
Vidi originalni članak

Lokomotiva je na Poljud došla kao posljednja momčad lige s gol razlikom od 0-7 u posljednja dva susreta. Zadnji ste i trebaju vam bodovi? Hajduk ih dijeli šakom i kapom. Nakon Istre, Varaždina i Šibenika, Splićani su i po četvrti put ove sezone izgubili od momčadi koja je bila posljednja na tablici. Inače, ovo je 'Lokosima' prva pobjeda na Poljudu nakon devet godina kada su slavili istim rezultatom, a tada je jedini gol zabio Andrej Kramarić.

Ništa nije funkcioniralo u Lokomotivi protiv Šibenika i Osijeka koji su uvjerljivo pobijedili, ali danas na Poljudu je momčad Jerka Leke izgledala kompaktno i očito prejako za Hajduk. 

Lokosi nisu mogli poželjeti bolji početak jer su zabili već u 4. minuti golom Olivera Petraka. Hajdukova obrana nije dobro raščistila situaciju nakon ubacivanja prema Jelaviću, a zatim je na loptu na 20-ak metara od domaćih vrata natrčao Petrak i preciznim udarcem pogodio sam gornji lijevi kut.

Hajduk je odigrao bezidejno prvo poluvrijeme, no u nastavku je ipak stvorio nekoliko prilika za poravnanje, a najbolju je imao odmah na početku drugog poluvremena kada je nakon Jelavićeva igranja rukom u svom kaznenom prostoru sudac Pejin dosudio kazneni udarac. No, kapetan Hajduka Caktaš je u 49. minuti s bijele točke promašio čitav gol. Bio mu je to treći promašaj iz jedanaesterca ove sezone, ukupno sedmi pa je postao igrač s najviše promašaja u HNL-u.

A uz to Splićanima ne ide baš s penalima u posljednje vrijeme jer je ovo već peti ove sezone koji nisu uspjeli iskoristiti, osim Caktaša, promašivali su i Jradi te Jairo. 

Hajduk je nastavio s napadima u drugom dijelu, Lokomotiva se posvetila obrani, ali je unatoč tome uspjela pogoditi prečku preko Kallakua.

Splićani su djelovali jako loše i bezidejno, trener Paolo Tramezzani skakao je neprestano uz rub svog prostora i savjetovao igrače, ali ništa nije pomoglo. Imali su domaćini stativu koju je pogodio Nihad Mujakić u završnici, izvrsnu priliku propustio je i Marin Jakoliš pa Hajduk nije uspio izbjeći deveti poraz u sezoni.

Ovom pobjedom Lokomotiva je stigla na deveto mjesto sa 15 bodova, koliko ima i osmi Varaždin koji je odigrao susret više, dok je na dno pala Istra 1961 sa 13 bodova. 

Idi na 24sata

Komentari 267

  • vedii888 31.01.2021.

    Ovi Hajdukovci stalno fulavaju penale.

  • Fighter for Justice 31.01.2021.

    Mijenjaj trenera on je za sve kriv!?

  • verjandir 31.01.2021.

    Nisu više bili ni poklonjene penale pogoditi

Komentiraj...
Vidi sve komentare