Obavijesti

Sport

Komentari 267

Bezidejni Hajduk izgubio od posljednje momčadi lige! Caktaš promašio treći penal u sezoni

Bezidejni Hajduk izgubio od posljednje momčadi lige! Caktaš promašio treći penal u sezoni
4

Bezidejni Hajduk došao je do devetog poraza ove sezone. Lokomotiva je pobijedila na Poljudu 1-0 u sklopu 18. kola, a jedini gol zabio je Oliver Petrak. Splićani su promašili penal preko Mije Caktaša...

Lokomotiva je na Poljud došla kao posljednja momčad lige s gol razlikom od 0-7 u posljednja dva susreta. Zadnji ste i trebaju vam bodovi? Hajduk ih dijeli šakom i kapom. Nakon Istre, Varaždina i Šibenika, Splićani su i po četvrti put ove sezone izgubili od momčadi koja je bila posljednja na tablici. Inače, ovo je 'Lokosima' prva pobjeda na Poljudu nakon devet godina kada su slavili istim rezultatom, a tada je jedini gol zabio Andrej Kramarić.

Ništa nije funkcioniralo u Lokomotivi protiv Šibenika i Osijeka koji su uvjerljivo pobijedili, ali danas na Poljudu je momčad Jerka Leke izgledala kompaktno i očito prejako za Hajduk. 

Split: Utakmica 18. kola Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva

Lokosi nisu mogli poželjeti bolji početak jer su zabili već u 4. minuti golom Olivera Petraka. Hajdukova obrana nije dobro raščistila situaciju nakon ubacivanja prema Jelaviću, a zatim je na loptu na 20-ak metara od domaćih vrata natrčao Petrak i preciznim udarcem pogodio sam gornji lijevi kut.

Hajduk je odigrao bezidejno prvo poluvrijeme, no u nastavku je ipak stvorio nekoliko prilika za poravnanje, a najbolju je imao odmah na početku drugog poluvremena kada je nakon Jelavićeva igranja rukom u svom kaznenom prostoru sudac Pejin dosudio kazneni udarac. No, kapetan Hajduka Caktaš je u 49. minuti s bijele točke promašio čitav gol. Bio mu je to treći promašaj iz jedanaesterca ove sezone, ukupno sedmi pa je postao igrač s najviše promašaja u HNL-u.

Split: Utakmica 18. kola Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva

A uz to Splićanima ne ide baš s penalima u posljednje vrijeme jer je ovo već peti ove sezone koji nisu uspjeli iskoristiti, osim Caktaša, promašivali su i Jradi te Jairo. 

Hajduk je nastavio s napadima u drugom dijelu, Lokomotiva se posvetila obrani, ali je unatoč tome uspjela pogoditi prečku preko Kallakua.

Split: Utakmica 18. kola Prve HNL, HNK Hajduk - NK Lokomotiva

Splićani su djelovali jako loše i bezidejno, trener Paolo Tramezzani skakao je neprestano uz rub svog prostora i savjetovao igrače, ali ništa nije pomoglo. Imali su domaćini stativu koju je pogodio Nihad Mujakić u završnici, izvrsnu priliku propustio je i Marin Jakoliš pa Hajduk nije uspio izbjeći deveti poraz u sezoni.

Ovom pobjedom Lokomotiva je stigla na deveto mjesto sa 15 bodova, koliko ima i osmi Varaždin koji je odigrao susret više, dok je na dno pala Istra 1961 sa 13 bodova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 18. KOLO 19:10 , Poljud, Split
Hajduk
0 : 1
Lokomotiva
Petrak 4'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaj na Poljudu! Lokomotiva je došla do treće pobjede u sezoni, a Leko do prvog trijumfa otkako je preuzeo trenersku palicu.

Opet je Hajduk izgledao loše u većini utakmice, a nije iskoristio i peti penal ove sezone. Mijo Caktaš je došao do svog trećeg promašaja, a uz to su Splićani pogodili stativu preko Nihada Mujakića.

'Bilima' je ovo čak deveti poraz u sezoni pa su tako pali na šesto mjesto iza Slaven Belupa. Težak zadatak je pred Paolom Tramezzanijem...

Jedini gol zabio je Oliver Petrak u 4. minuti, a Lokomotiva je došla do prve pobjede u ovoj godini nakon dva teška poraza od Šibenika (4-0) i Osijeka (3-0).

90'

Joj, dragi Marine. Još jednom lopte ide na tribine. Hajduk je iz očajnih ubačaja slučajno došao do prilike. Papadopoulos je promašio loptu, ona je došla do Marina Jakoliša koji je bio sam na drugoj stativi, ali je potegnuo iz sve snage i promašio cijeli gol...

85'

Kakva šansa za Hajduk! Nihad Mujakić pucao je s nekih 25 metara, ali pogodio je stativu! Splićani ne mogu do gola, Lokomotiva je na pragu prve pobjede u ovoj godini...

79'

Lokomotiva je u posljednje dvije utakmice primio čak sedam golova. Tri od Osijeka i četiri od Šibenika, a Hajduka nije uspio ni ozbiljnije zaprijetiti. To najbolje opisuje situaciju u kojoj se nalaze Splićani...

78'

Nove dvije zamjene napravio je Jerko Leko koji je pred prvom pobjedom na klupi Lokomotive. Svoje su za danas odradili Kallaku i Đira, a zamijenili su ih Osmanković i Marić.

Komentari 267