To je to što me zanima!

Hajduk nakon 29 godina traži "novog Gudelja" za Dnjipro...

Hajduk i Dnjipro igraju nakon 29 godina. Te 1985. godine Hajduk je u dvije utakmice izbacio Dnjipro u osmini finala Kupa Uefa. Ivan Gudelj bio je predvodnik generacije
Vidi originalni članak

Hajduk od 18 sati igra prvu utakmicu doigravanja za ulazak u skupine Europske lige. Protivnik je ukrajinski Dnjipro. Zbog ratnog stanja u zemlji igra se na Olimpijskom stadionu u Kijevu. 

Ove dvije momčadi igrale su posljednji put prije 29 godina. Tada je Hajduk slavio u prvoj utakmici u Ukrajini 1-0. U uzvratu je u blatu Poljuda Ivan Gudelj s dva gola isprašio Ukrajince za četvrtfinale Kupa Uefa. Gudelj je bio predvodnik tadašnje Hajdukove generacije s braćom Vujović, Asanovićem, Vulićem, Sliškovićem... 

Hajdukovce danas u dresu Dnjipra čekaju trojica "bivših", Nikola Kalinić, Ivan Strinić i Mladen Bartulović.

- Nema šanse da ću slaviti gol, ako ga zabijem. Hajduk je moj klub. Sve mi je dao - rekao je Nikola Kalinić. 

Hajduk je u sjajnom ritmu, četiri pobjede i 16 golova nešto je što daje "bilima" nevjerojatno samopouzdanje. No Dnjipro je momčad koja će kazniti svaku pogrešku i srljanje. Dnjipro će biti bez najboljeg igrača, Konopljanke, na gotovo praznom stadionu koji nije njihov i to sve daje Splićanima nade da mogu iznenaditi. 

Milevski dao Hajdukov dres za Ukrajinu

Artem Milevski, nekadašnji napadač kijevskog Dinama, dočekan je u Kijevu kao prava zvijezda. Domaći novinari okružili su ga tražeći izjave, a navijači su se s njim fotografirali. Milevski je autor hvalevrijednog poteza. Na dan utakmice s Dnjiprom poklonio je svoj Hajdukov dres za humanitarnu akciju u kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć Ukrajini.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Skanjac 20.08.2014.

    Nek im Amerika koja je sve to nacela da pomoc, a ne dres HAJDUKA. volim nogomet i volim Hrvatsku, uvjek pomazem, ali radim u Rusiji, samo da znate svaki grad u Rusiji prikuplja pomoc Ukrajini, primaju Ukrajince i zaseljavaju ih, a Amerika sa svoje strane trazi ko ce dati pomoc, mislite ljudi. Ne vjerujte ni Hrvatskoj, ni Uniji ni Ameriki, jer to su glupostli.

  • kakogod 20.08.2014.

    najveći, najslavniji i najpopularniji hrvatski nogometni klub ima trenutno 8.816 članova i preko 6.000 pretplaatnika... u ukrajini samo hrabro, ali i oprezno. ne treba zaboraviti da nas osim uzvrata, prije mini pauze, čekaju najprije u nedjelju jedna od filijala, a onda sljedeće kolo matični klub zločinačke organizacije... mafija će angažirat svoj savez, svoju sudačku organizaciju, svoje medije i sve ostalo što im je na raspolaganju da nas masakrira i ostavi na pristojnoj bodovnoj razlici.

  • 24 SATA NON-STOP 20.08.2014.

    sretno hajduce moj! veceras je sa vama torcida od vancouvera do aucklanda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare