To je to što me zanima!

Hajduk napokon pobijedio, Nikola Kalinić zabio iz igre

Hajduk je u 31. kolu Prve HNL pobijedio Šibenik na Poljudu 2-0. Golove su za Hajduk zabili stoper Boris Pandža u 25. i Nikola Kalinić u 44. minuti
Vidi originalni članak

Hajduk je nakon tri uzastopna poraza napokon pobijedio nekoga. Na Poljudu su pred oko 4000 navijača pobijedili susjede iz Šibenika 2-0. Prvi gol zabio je Boris Pandža u 25. minuti, a jednog je dodao najbolji napadač Hajduka Nikola Kalinić. Nakon dva poraza u HNL-u (Varteks 1-0 i Rijeka 2-1) i jednog u finalu Kupa (Dinamo 3-0), Hajduk je napokon proigrao i podsjetio na formu s početka proljetne polusezone. Poveli su 'bijeli' golom stopera Pandže koji je zabio gol nakon kombinacije Gabrića i Ibričića prilikom izvođenja kornera. Ibričić je iz kornera odigrao dupli pas s Gabrićem nakon kojeg Senijad ubacuje u peterac gdje neometan skače Pandža i glavom zabija lijep gol za 1-0. I nakon toga Splićani su bolji i novi gol visi u zraku. Na samom kraju poluvremena gol Nikole Kalinić kojim je dva kola prije kraja sam izbio na vrh strijelaca HNL-a s 15 golova ispred Mandžukića i Vručine sa 14 golova. Gabrić i Ibričić ponovno su izigrali gostujuću obranu, Drago dodaje do Kalinića koji sa ruba kaznenog prostora odlično zabija za konačnih 2-0. Tim golom Kalinić je prekinuo svoj golgeterski post od sedam utakmica.
Premda se na Poljudu okupilo jedva 4000 gledatelja, Torcida je napravila pravi show. Podijeljena u dvije skupine međusubno su se “prepucavali” časteći se uvredama i hukanjem kakve uobičajeno razmjenju s navijačima drugih klubova. Tako su između ostalog jedni skandirali “Mamiću cigane, odlazi iz svetinje”, a drugi im uzvraćali "Ne damo Maksimir". Čak su u jednom trenutku na Poljudu krenuli navijači valovi i prava je šteta što su povicima "Za dom spremni" pokvarili dobru atmosferu. Na kraju su velim pljeskom pozdravili svoje ljubimce.
Hajduk je drugi na tablici sa utakmicom više i četiri boda manje od Dinama koji večeras igra sa Slaven Belupom na Maksimiru i s eventualnom pobjedom osigurat će naslov dva kola prije kraja.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • gerba 18.05.2009.

    tribalo je pisat hajduk napokon pobijedio,kalinić napokon zabio

  • Miguel2308 17.05.2009.

    Tko je rekao da Kalinić nije igračina!!!? hahaha

  • N3N0 17.05.2009.

    hahahahahahhaha je je sigurno je bia autogol...

Komentiraj...
Vidi sve komentare