To je to što me zanima!

Hajduk nije iznenadio, AEK kod kuće 'pobrao' tri boda

Hajduk je na prvom gostovanju u kod AEK primio gol već u 12. minuti. Ibričić penalom izjednačava na 1-1. No AEK je zabio još dva za konačnih 3-1
Vidi originalni članak

Hajduk se na nakon petnaest sušnih europskih godina nije proslavio na otvaranju nove sezone u Europi. AEK je na Olimpijskom stadionu u potpunosti nadigrao 'bile', iako su se Splićani hrabro borili na terenu gotovo cijelu utakmicu. U drugom dijelu primili su još dva gola, a onaj koji je zabio Liberopoulos nakon lošeg prijema Subašića u 65., višestruko je oštetio Hajduk jer je gol postignut iz zaleđa.
Početni dio utakmice donio je šok hajdukovim igračima, Alžirac Djebbour zabio je već u 12. minuti. Nakon toga naleti Hajduka postali su intenzivniji, ali propuštaju bezbroj prilika. Senegalac Papa Diop paničnom reakcijom ruši Tomasova u svom šesnaestercu, a Ibričić majstorski Arabatzisu podvaljuje 'panenku', te donosi Hajduku izjednačenje 1-1. Buljat odmah početkom drugog dijela starta na strijelca prvog gola za AEK i domaćini imaju penal koji odlično brani Subašić. No ubrzo nakon toga golman se pretvara u tragičara utakmice. U 65. nespretno prima gol, doduše iz zaleđa. U 89. ovaj je put s bijele točke precizan Scocco koji postavlja konačan rezultat 3-1. Unatoč porazu Hajduk je ostavio dojam da se može nositi u Europi.
Početni sastav Hajduka: Subašić, M. Ljubičić, Buljat, Vejić, Ibričić, Vukušić, Tomasov, Strinić, Maloča, Bulku, Sharbini
Početni sastav AEK-a: Arabatzis, Manolas, Jahić, Lagos, Dellas, Kafes, Diop, Burns, Scocco, Liberopulos, Djebbour
LIVE
Počela je utakmica u Ateni na Olimpijskom stadionu. Peta je minuta, a Subašić već intervenira. S ruba šesnaesterca nakon driblinga 'tukao' je Djejebbour , ali golman Hajduka loptu je izbio preko grede. Slba prijetnja Tomasova u 10. minuti, spreman je AEK-ov golman. Poskliznuo se Veić, a pobjegla mu je AEK-ova desetka. I GOOOOL. Iz mrtvog lijevog kuta Subašića probija Djebbour. Domaći golman Arabatzis u 16. minuti Ibričiću ne dozvoljava prolaz na samo desetak metara od gola. Strinić odbijenu loptu ne posprema u mrežu. Ibro poteže i dvije minute kasnije iz slobodnog udarca s 20 metara, a golman loptu izbija u korner. Hajduk je nakon primljenog gola i katastrofalnog otvaranja pomalo ušao u utakmicu. Penal je izborio Tomasov. Za rame ga je povukao Diop. I GOOOOOOL. Ibričić je precizan s bijele točke. Izveo je panenku u 29. minuti. U 37. jedna prilika za AEK. Slobodan udarac potegao je Scocco, ali Subašić je siguran, te odbija loptu u korner. Tomasov u 40. nije dodao Vukušiću u boljoj poziciji, pa puca s 20 metara od gola. Lopta nekontrolirano odlazi visoko preko gola. Poluvrijeme završava bez sudačke nadoknade. Zenit je kod Anderlechta poveo u 34. minuti.
Počelo je drugo poluvrijeme. Nije prošlo ni pola minute igra, već je suđen penal protiv Hajduka za koji je 'zaslužan' Buljat. Djebbour ga izvodi, ali Subašić čita stranu na koju puca i dolazi do važne obrane. AEK sada pritišče i ima priliku. Nakon ubačaja sa strane, Liberopulos glavom spušta loptu, ali ju Veić u zadnji tren pored Subašića izbija u korner. Nakon kornera opet tuče Liberopulos i opet glavom, a sa crte izbija Buljat. Već je 65. minuta, a AEK je zabio GOOOL, nakon još jedne nespretne reakcije Subašića. Precizan je Liberopoulos, koji je do lopte dotrčao nakon što je hajdukov golman ispustio loptu iz ruku i zavrnuo ju u mrežu. Gotovo je neosporno da je AEK-ov igrač bio u zaleđu. U 75. Liberopulos puca iz daljine, ali ovaj puta je siguran Subašić. Pokušavaju i Maloča i Oremuš iz daljine ali spreman je Arabatzis. Scoccer se odvojio od obrane i sam krenuo na Subašića, te ga proigrao kroz noge za 1-3. Hajdukova obrana potpuno se raspala i čudo je da u sudačkoj nadoknadi nije dobio gol. Iz kontre po desnoj strani Leonardo je promašio za malo.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Florida 16.09.2010.

    aj caaaaaaaaaa, e moj vejicu....

  • pelinimed78 16.09.2010.

    u p.m,evo šabane...si sretan

  • mandragora 16.09.2010.

    ajooojjjjjj.... kako je trul subasic... pa koji mu k.... u zadnje vrijeme?

Komentiraj...
Vidi sve komentare