To je to što me zanima!

Hajduk protiv maskiranog osvetnika: Pazi se Zorroa!

U djetinjstvu sam obožavao Zorroa. Još kao junior sam slavio golove s njegovom maskom. Želio sam tako veseliti i navijače AEK-a, kaže Ismael Blanco
Vidi originalni članak

Argentinac Ismael Blanco, najopasniji strijelac Hajdukova prvog europskog protivnika AEK-a, smislio je jedinstven način proslave golova – nakon što pošalje loptu u protivničku mrežu, na lice navlači masku Zorroa.
- U djetinjstvu sam obožavao Zorroa i priče o tome kako je pomagao siromašnima. Još kao junior u Santa Feu slavio sam golove s njegovom maskom na licu. Želio sam jednako tako razveseliti i navijače AEK-a. Masku sam tajno kupio u prodavaonici suvenira u Ateni i prvi put je stavio nakon što sam zabio Veriji - prisjeća se 27-godišnji Blanco, koji i izgledom podsjeća na junaka iz stripa, maskiranog osvetnika o kojem su snimali i filmove.
Isprva nije bio siguran kako će navijači AEK-a reagirati.
- Tribina je proključala, svi su poludjeli za maskom, koja se svidjela i suigračima. Svima osim sucima. Počeli su me kažnjavati žutim kartonima, tako da su mi čelnici kluba zabranili stavljati masku jer sam propuštao utakmice zbog žutih - rekao je Argentinac, koji se do prije dvije godine nesmetano maskirao slaveći golove.
No Fifa je zbog njega i Argentinca Gutierreza promijenila pravilnik pa se sad kažnjava i nošenje maski.
- Nisam nikog vrijeđao, želio sam samo razveseliti navijače. Maska mi nedostaje i tko zna, možda je opet stavim nakon nekog važnoga gola. Umjesto nje sad u čarapi nosim sliku sveca koji me čuva od ozljeda - kaže najskuplji igrač AEK-a (pet milijuna eura).
Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, a predsjednik Stavros Adamidis nudi mu novi, trogodišnji, 'težak' 1,5 milijun eura. Blancov agent traži 2,5 milijuna. Smatra da igrač koji je dvaput bio prvi strijelac lige zaslužuje više.

UMALO DOBIO CRVENI I VIŠE NIJE 'MASKIRANI OSVETNIK'
Dok su mu čelnici kluba još dopuštali slaviti s maskom na licu, pa i uz rizik od žutoga kartona, Blanco je zbog toga umalo isključen. U derbiju je zabio dva gola i suigrači su ga jedva spriječili da drugi put navuče masku, zbog čega bi dobio drugi žuti.

FIFA: DEČKI, NEMA VIŠE MASKI SUPERHEROJA
Do 2008. godine mnogi su slavili pod maskom: Argentinac Gutierrez nosio je Spidermanovu. Ali više ne.
- To nije čin neizmjerne sreće nego nešto unaprijed pripremljeno i Fifa je to zabranila - kaže sudac Ivan Bebek.

AEK-OV VODOINSTALATER SJAJNO PUCA SLOBODNJAKE

Hajdukov sportski direktor Ivica Kalinić i trener golmana Tonči Gabrić gledali su u Ateni pobjedu AEK-a nad Pansseraikosom 2-0. 
- AEK je moderna momčad, igra u sustavu 4-2-3-1 i ima tri-četiri fantastična igrača - kaže Kalinić, koji posebno upozorava na prekide igre:
- Argentinac Nacho Scocco sjajno izvodi prekide, a njihovi visoki igrači jako su opasni i na njih treba posebno paziti.
Scocco je PAOK-ovu golmanu, Hrvatu Krešiću, dvaput zabio iz slobodnjaka. Zbog sposobnosti da 'odčepi' svaku obranu, nadimak mu je - Vodoinstalater.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pomorac 15.09.2010.

    ibro - zoro 2-0

  • jubitu 15.09.2010.

    nek se on pazi hajduka...:)

  • 1Broj 15.09.2010.

    hahahahahaha.........koji kreten.

Komentiraj...
Vidi sve komentare