To je to što me zanima!

Hajduk: Sergije Krešić ostaje, Ivica Šurjak odlazi

Krešić je u ponedjeljak povukao kuvertiranu ostavku, a umjesto njega iz kluba vrlo vjerojatno odlazi glavni manager Ivica Šurjak
Vidi originalni članak

Buran ponedjeljak na Poljudu okončan je sastankom u prostorijama Županije Splitsko-dalmatinske, gdje su čelnici Hajduka potpomognuti županom Antom Sanaderom i gradonačelnikom Ivanom Kuretom uspjeli odgovoriti Sergija Krešića od povlačenja s klupe. Službeno priopćenje za javnost čelnici kluba najavili su za utorak u 9.30, a Krešić je prema prvim dostupnim informacijama dobio odriješene ruke u vođenju stručne politike kluba.
Dan je započeo hitnim sastankom na Poljudu, koji je na inicijativu trenera Sergija Krešića sazvao prvi čovjek kluba dr. Ante Nosić. Na sastanak je Krešić krenuo s "kuvertiranom ostavkom", no čelnici Hajduka privoljeli su ga da uzme time-out i još jednom, do popodnevnog sastanka, dobro odvagne svoju odluku. Premda iz kluba u ponedjeljak nije bilo nikakvih službenih informacija, kako o ostavci tako i o razlozima koji su nagnali Krešića da nakon samo mjesec dana donese tako ozbiljnu odluku, saznajemo kako je pored problema u svlačionici, trenera najviše zasmetala narušena upravljačka struktura i loša suradnja s dijelom stručnog stožera.
Uzimajući u obzir činjenicu da je sastanak u Županiji prije kraja napustio glavni menadžer Hajduka Ivica Šurjak, nije teško zaključiti gdje je došlo do smetnji u komunikacijama. Navodno je odnose na relaciji Krešić-Šurjak narušila Šurjakova izjava u tisku kako bi volio da Hajduk igra ofenzivnije, te da ga je uz poraze od Rijeke i Šibenika razočarao i pristup, što je Krešić protumačio kao izravno miješanje u posao. Šurjak je napustio sastanak, a izvjestan je i njegov odlazak iz kluba. Je li njegovo odstupanje rješenje velike krize u koju je Hajduk zapao?

NOVA PREDSTAVA U "CIRKUSU" HAJDUK
Osokoljen punom podrškom odgovornih ljudi kluba, grada i županije, Sergije Krešić ostaje na klupi Hajduka, sa svim pravima i ovlastima u vođenju stručne politike kluba. Ujutro je krenuo u klub s kuvertiranom ostavkom, a popodne je dobio odriješene ruke da ga uredi prema svojem nahođenju.
Nejasno je čime je Krešić zaradio povjerenje čelnika Hajduka. Zasigurno ne do sada postignutim rezultatima i igrom koju prikazuje njegova momčad. Porazi u Rijeci i Šibeniku sasvim sigurno nisu ni rezultatski ni prikazanom igrom zadovoljili navijače Hajduka i ako želi nastaviti raditi u klubu, Krešić će morati ponuditi nešto više. Ako i u nedjelju, protiv Dinama, njegova momčad bude igrala defanzivno, sa samo jednim napadačem, nema sumnje kako će mu i publika okrenuti palac dolje. Uprava mu je gurnula vrući krumpir u ruke, a koliko će ga Krešić uspjeti držati, saznat ćemo vrlo brzo.

HAJDUK DOBIO DOMAĆINSTVO PROTIV CROATIJE SESVETE
Domaćinstvo utakmice osmine finala Kupa Hrvatske između Hajduka i Croatije iz Sesveta dobio je Hajduk.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dannyboy 02.10.2007.

    Bazuka,pusti ga nek se vrati i nastavi sa tzv. treniranjem njih...onih...bit ce nama bolje!!

  • bazuka 02.10.2007.

    ma nikakav trener nemoze pomoci ekipi koja nezna igrati nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare