To je to što me zanima!

Hajduk traži natrag 'Stari plac', a grad Split ih u tome podržava

"Mi pokrećemo inicijativu a naišla je na plodno tlo kod predstavnika Grada, da se Starom placu vratili onaj stari sjaj, da Hajduk bude korisnik i a ako je moguće, da nam se on vrati" kaže Lukša Jakobušić
Vidi originalni članak

Uoči utakmice Hajduka i Varaždina na Poljudu je održan sastanak čelnika kluba s direktorima splitskih gradskih tvrtki i ustanova, a na sastanku su bili i  gradonačelnik Ivica Puljak te njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić.

Hajduk je na sastanku predstavio svoje kratkoročne i dugoročne planove razvoja infrastrukture na Poljudu kao i vraćanja nekadašnjeg sjaja Starom placu. Bilo je riječi o sanaciji krovišta na stadionu, proširenju sadržaja na prostoru od Marjana do poljudskih bazena, što uključuje gradnju još jednog dodatnog terena te prostora za Akademiju, uz opciju korištenja financijskih sredstava iz EU fondova.

Otvoreni su i razgovori oko obnove i povratka Starog placa Hajduku, odnosno oživljavanja važnog mjesta stvaranja Hajdukove bogate povijesti. Svi akteri izrazili su zadovoljstvo sastankom i nadu u što skorije pokretanje i realizaciju navedenih projekata.

Nakon sastanka predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je kazao:

- Najviše nas tišti infrastruktura Poljuda, kratkoročno je najvažnije uređenje igrališta Dalmatinca koje bi željeli urediti uz pomoć Grada, HNS-a i UEFA-e. Također, trebamo i dodatni sadržaj na Poljudu, na dijelu od Marjana do bazena i to je projekt koji ćemo pokrenuti u suradnji s Odjelom za urbanizam i Društvom arhitekata Split, da što prije završimo dokumentaciju kako bismo mogli imati dodatni teren i dodatne sadržaje za Akademiju.

- Na koncu, ono što nas najviše zanima, otvorili smo razgovor oko Starog placa. Mi pokrećemo inicijativu a naišla je na plodno tlo kod predstavnika Grada, da se Starom placu vratili onaj stari sjaj, da Hajduk bude korisnik i a ako je moguće, da nam se on vrati. Sljedeći tjedan ćemo se naći s gradonačelnikom i malo konkretnije popričati o svemu – kazao je predsjednik Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 33beg33 26.01.2022.

    jedini način da se izvuku iz minusa,na starom placu će niknuti novi trgovački centar pod pokroviteljstvom tomija,zadrugara,ali grad onda treba izići iz vlasničke strukture i prodati im taj plac,koje se mučke u hajduku rade pa mamić je za njih apsolutna 0

  • bracoDalton 26.01.2022.

    DOMINACIJA😎HŽV❤️💙

  • babangida300 26.01.2022.

    Loool koje prodavanje magle, koje gluposti... Ovo mogu pušit jedino osobe s posebnim potrebama dakle jajdučka populacija. Da će im Grad darovat nekretninu i zemljište pa da oni mogu to prodavat 🤣🤣🤣  buahahahahahaha  Tako će i Grad Rijeka darovat NK Rijeci Korzo i Osijek će dobit recimo Tvrđu, Dinamu će Grad darovat cijeli Maksimir i Svetice itd... 🤣🤣🤣  Maloumna magarad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare