To je to što me zanima!

Hajduk traži odgodu povrata duga Gradu na još godinu dana

Hajduk je kredit na 30 milijuna kuna podigao još 2012. godine, manji dio je vraćao, pa je grad Split kao jamac uskočio i isplatio banke, a Hajduk se obvezao ostatak duga vraćati Gradu s kamatama
Vidi originalni članak

Po već uobičajenom rasporedu u zadnjih nekoliko godina, nakon ispadanja iz utrke za plasmanom u Europsku ligu, Hajduk se okreće domaćim natjecanjima, ali i puno važnijem - konsolidaciji financija. Do kraja tjedna trebali bi ishoditi još jednu odgodu povrata kredita Gradu te potpisati dugogodišnji sponzorski ugovor s tvrtkom Tommy. 

Hajduk bi prema lanjskom sporazumu trebao do 21. listopada gradu Splitu vratiti 26.170.765 kuna na ime kredita podignutoga još 2012. godine kod Hypo i Privredne banke, a koji je grad Split umjesto Hajduka isplatio. Kako je izvjesno da Hajduk ni ovoga puta neće moći vratiti dug, na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za 13. i 14. listopada, zatražit će novu odgodu. 

Hajduk je kredit na 30 milijuna kuna podigao još 2012. godine, manji dio je vraćao, pa je grad Split kao jamac uskočio i isplatio banke, a Hajduk se obvezao ostatak duga vraćati Gradu s kamatama, najkasnije u roku od tri godine. Lani je zbog nemogućnosti vraćanja duga Hajduk zatražio i dobio odobrenje o zamrzavanju isplate na godinu dana, a sada će zatražiti još jednu godinu počeka.

Po svemu sudeći zadnju, jer prema tumačenju Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, kredit se smatra državnom potporom, i mora se vratiti u roku tri godine, a dodatna godina počeka može se odobriti samo ako bi se ugrozilo poslovanje subjekta, što je u ovom slučaju izvjesno.

Pred GV će se naći i financijsko izvješće o poslovanju kluba u 2015. godini, ali i prijedlog o popuni NO, koji nakon ostavki Ljube Pavasovića Viskovića i Guste Santinija, te zamrzavanja statusa Zorana Mamića i Jake Andabaka radi u krnjem sastavu od samo pet članova. 

Do kraja tjedna trebao bi biti postignut i konačan dogovor o modelu prema kome će najveći pojedinačni dioničar i sponzor Hajduka tvrtka Tommy prodati svoje dionice udruzi Naš Hajduk, te potpisati dugogodišnji sponzorski ugovor s Hajdukom, čime će Splićani ponovno dobiti generalnog sponzora, odnosno, oko 3,5 do četiri milijuna kuna godišnje. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • mata985 12.10.2016.

    Varteks izbacili zbog puno manjeg duga . Izbaciti i gotovo.

  • lisabon 11.10.2016.

    Opet su napisane nove nebuloze.Kredit je 30 mio kn ,a vraca se 38 mio kn (tu su i kamate na kredit).Zasto otvoreno ne napisete (kad je sve tako transparentno),koliko je Hajduk stvarno vratio gradu od tog kredita?Kao drugo,ako udruga Nas Hajduk zeli otkupiti dionice TOMMY-a,kako ce od Tommy-a dobivati 3,5-4 mio kn godisnje za sponzorstvo?Pisalo je u novinama da ce se otkupljivati dionice kroz 10 godina,s tim da ce se zbog toga dati Tommy-u ime na dresovima (kroz tih 10 godina,a to je moguce prekinuti ako se Hajduk kroz 5 godina plasira u LP pa dobije bogatiju ponudu za natpis na dresu).Dakle nikakve novce hajduk nece dobivati od Tommy-a.I da se vratimo na kredit gradu.kako je moguce da u financijskim izvjestajima (koje je npr dao Brbic),stoji da je Hajduk poslovao s dobitkom,odnosno da je dug rijesen!!!!!!!Pa zar kredit neide u dug?Stvarno je sve transparentno u ovom "narodnom "klubu,gdije vecinski vlasnik (grad Split) zapravo ne upravlja klubom nego udruga Nas Hajduk.

  • kakogod 11.10.2016.

    formalnost, riješit ćemo to... čak se ni blesavi baltazar ne želi za..bavati s hajdukom, pogotovo prije izbora na koje se, onakav blesav, želi opet kandidirat.... inače, najveći, najslavniji i najpopularniji hrvatski nogometni klub prije nekoliko dana zaokružio je broj pretplatnika na 7.000, a maloprije broj članova na 42.000... kontra mraku, kontra sili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare