To je to što me zanima!

Hajduk u Gradskom vrtu ide po vrh ljestvice nakon 1393 dana

Osijek i Hajduk igraju večeras u 20 sati (Arena Sport 3). U Gradskom vrtu igrali su 42 puta. Osijek ima 18 pobjeda, Hajduk 14, uz 10 remija. Posljednji put kad je Hajduk bio prvi na klupi je bio - Damir Burić
Vidi originalni članak

Bio je 24. listopada 2015. Nešto malo više od 8000 gledatelja, točnije 8374, vjerojatno nisu bili ni svjesni da prisustvuju nečemu što neće tako skoro vidjeti. Golom Frana Tudora u 65. minuti Hajduk je pobijedio Lokomotivu 2-1 i izbio na prvo mjesto u HNL-u.

Tog dana Hajduk je izbio na prvo mjesto s 29 bodova, bod više od Rijeke i dva više od Dinama. Bilo je to posljednji put da je ostatak društva u HNL-u gledalo Hajduku u leđa. 

Trajalo je kratko, samo sedam dana, jer je već sljedeće kolo Hajduk na Poljudu izgubio 3-0 od Rijeke i pao na drugo mjesto.

Od toga 1. studenog prošla su točno 1393 dana, a Hajduk više nikad nije zakoračio na prvo mjesto. Prilika je bila u Koprivnici prije dva kola, no Slaven Belupo je pobijedio 2-1.

Prilika broj dva stiže večeras u Osijeku, stadionu gdje Hajduk i nije prolazio baš najbolje. U posljednjih osam utakmica u Gradskom vrtu Hajduk je pobijedio samo jednom, ove godine u veljači, golom Mije Caktaša. Prije toga, u sedam susreta imali su šest poraza i remi.

Damir Burić, trener Hajduka, dvaput je gostovao u Osijeku i oba puta izgubio. Ovaj put ulog je ogroman. Pobijedi li u Gradskom vrtu, Hajduk bi, uoči derbija protiv Dinama, izbio na prvo mjesto s dva boda prednosti ispred Zagrepčana.

Očekivani sastavi

  • Osijek (3-5-2): Ivušić - Šutalo, Majstorović, Škorić - Šorša, Kleinheisler, Lopa, Žaper, Bočkaj - Marić, Mance
  • Hajduk (4-2-3-1): Ljubić - Juranović, Ismajli, Svatok, Dolček - Hamza, Nejašmić - Eduok, Caktaš, Kalik - Caktaš

Idi na 24sata

Komentari 141

  • BZajec 25.08.2019.

    Ako je Hajduku toliko važno da barem privremeno bude na prvom mjestu, predlažem da svake godine kod izvlačenja protivnika u HNL-u, Hajduk dobije domaćinstvo u susretu sa najslabijom ekipom, jedan dan prije ostalih parova. Pobjedom bi izbio na prvo mjesto, na radost brojnih navijača.

  • DominikLivakovic1 25.08.2019.

    Dobar ovaj Caktaš, igra dvije pozicije odjednom.

  • 25.08.2019.

    Danas naš najgledaniji klub igra u Osijeku ,ma kako god bilo,opet će na Poljudu recimo i protiv Dinama biti 30000 ljudi a za to se nogomet i igra.Volio bih samo da danas ne bude penala na utakmici

Komentiraj...
Vidi sve komentare