To je to što me zanima!

'Hajdukov dug od 288 milijuna kuna nije tragičan'

Dopredsjednik Skupštine Mirko Klarić tvrdi da će se Hajdukov račun brzo i jednostavno odblokirati zahvaljujući Zakonu o sportu
Vidi originalni članak

Upravo završena revizija pokazala je da je trenutačni dug Hajduka 288 milijuna kuna, no ta bi omča, koja već deset godina “bilima” steže vrat, uskoro mogla popustiti.
- Od ukupnog duga, više od 240 milijuna je dug državi, koji će preoblikovanjem prema Zakonu o sportu biti pretvoren u dionice kluba. Gotovo 2/3 ostatka, od oko 45 milijuna kuna, otpada na dug Komercijalnoj banci u stečaju, koji ćemo otkupiti po diskontnoj cijeni - kaže Klarić, a prema tom izračunu, Hajdukov dug realno bi iznosio oko 25 milijuna kuna.
- A toliko vrijedi polovan igrač na tržištu - zaključuje Klarić, koji prosperitet vidi i u novom, dugoročnom ugovoru o najmu Poljuda s Gradom Splitom, prema kojemu bi Hajduk postao nositelj svih prava najma, uključujući i poslovne prostore.

DOBRA VIJEST
Znaju se četiri prva imena klupske vlade. Uz predsjednika Željka Jerkova, to su gospodarstvenici Kružić, Miličić i Bacci.

LOŠA VIJEST
Da su Hajdukove dionice na tržištu, zadnje izjave Branka Grgića srozale bi im cijenu, smatra dopredjednik Klarić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare