To je to što me zanima!

Hajdukovci će se za nastavak sezone pripremati u Portugalu

Trener Valdas Dambrauskas zakazao je okupljanje prve momčadi 3. siječnja na Poljudu, u inicijalnom dijelu priprema igrači će trenirati u Splitu, a zatim će preseliti u Portugal
Vidi originalni članak

Hajduk je prijašnjih godina na zimske pripreme odlazio u turski Belek, početkom ove godine ostao je u Hrvatskoj, točnije u Postirama, a za proljetni dio sezone ovaj put će se pripremati u toplijim krajevima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Središnji dio priprema za nastavak sezone Hajdukova prva momčad odradit će u portugalskoj regiji Algarve. 

Trener Valdas Dambrauskas zakazao je okupljanje prve momčadi 3. siječnja na Poljudu, u inicijalnom dijelu priprema igrači će trenirati u Splitu, a zatim će preseliti u Portugal. Za sada su dogovorene dvije prijateljske utakmice, protiv švicarskog Servettea (13. siječnja) te praške Slavije (22. siječnja). 

Splićani su jesenski dio sezone završili na četvrtom mjestu, što i nije neki napredak u odnosu na prethodne sezone, ali odlična vijest je što prvoplasirani Dinamo bježi tek pet bodova, što je itekako nadoknadivo u nastavku sezone. Valdas Dambrauskas je u potpunosti preporodio Hajduk, od serije loših rezultata i ne baš bajne igre vratio ih je na pobjednički kolosijek i u Split donio veliku euforiju.

Implementirao je neke svoje taktičke postavke i ideje, vidi se napredak, a kada odradi s momčadi kompletne pripreme, navijači se nadaju kako će Majstor s mora još bolje izgledati. I morat će jer na proljeće nam slijedi paklena bitka za naslov prvaka. Gledamo možda i najneizvjesniju sezonu HNL-a u povijesti, čak četiri kluba bore se za naslov i bit će to bespoštedna borba iz koje će kao prvi izaći samo onaj najbolji. 

'Bili' su od njegovog dolaska slavili pet puta i dvaput remizirali, što je veliki napredak, ali, nadaju se klupski čelnici, tek i početak jedne lijepe priče koja se piše na Poljudu. 

U gradu je velika euforija, navijači sanjaju naslov prvaka nakon 17 godina, a glavni razlog za to je i sjajni Marko Livaja. Bio je fenomenalan u prvom dijelu sezone, zabio je 13 golova i triput asistirao. Kada je on u ovakvoj formi, Hajduk može ciljati na najveće stvari.

A dok su igrači na odmoru, sportski direktor Mindaugas Nikoličius vrijedno radi na novim pojačanjima. Dok Litavac, kao i do sada, radi u strogoj tajnosti, navijači se prizivaju Filipa Bradarića i Nikolu Kalinića.

- Postoje dvije, tri, možda četiri pozicije na kojima tražimo pojačanja. Vjerujem da trebamo napadača, trebamo desnog bočnog koji će biti konkurencija Lovrencsicsu, trebamo još jednog veznjaka i kao što znate Edouk je sada ozljeđen na duže vrijeme, tako da trebamo i jednog krilnog igrača - kazao je nedavno Nikoličius. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nottonightjosephine 24.12.2021.

    Treba se dobro pripremiti a da bi se mogli ravnopravno suprotstaviti klubovima tipa Gzira Utd i Tobol.

  • nokia8 22.12.2021.

    Odlicna zemlja za pripreme, bice taman spremni da osvoje duplu krunu! Ziveo Hajduk, najbolji i najpopularniji klub, ponos i dika osnivaca!

  • duki1994 22.12.2021.

    napokon da ce malo putovat, zadnje 3 godine bili samo na malti i u kazahstanu, drago mi je zbog bilih tica neka vide malo svijeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare