To je to što me zanima!

Hajduku 50.000 kn kazne, a Ivici Šurjaku tri mjeseca

Disciplinski sudac HNS-a Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk sa 40.000 kn zbog hukanja Sammiru te sa 10.000 kuna zbog napada Šurjaka na suca
Vidi originalni članak

Disciplinski sudac Hrvatskog nogometnog saveza Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk zbog rasističkog hukanja navijača na derbiju s Dinamom sa 40.000 kuna, a bijeli će morati platiti i dodatnih 10.000 kuna zbog toga što je njihov član Uprave Ivica Šurjak verbalno i fizički napao osječkog arbitra Damira Batinića. Zbog napada, odnosno kako je u prijavi specificirano, naguravanja i psovanja suca Batinića, Ivica Šurjak kažnjen je zabranom obavljanja dužnosti u trajanju od tri mjeseca. Pri izricanju kazni Vlajčević je uzeo u obzir da je Hajduk za rasističko hukanje na Poljudu već bio kažnjen sa 25.000 kuna pa je kaznu povećao, dok je Ivicu Šurjaka umjesto minimuma od dva mjeseca kaznio sa tri mjeseca zbog toga jer je u dopunskom izvješću sudac Batinić uz naguravanje dodao i da ga je Šurjak psovao. Vrijedi spomenuti da se derbi igrao pred oko 3500 gledatelja zbog prosvjeda Torcide te da će Hajduk umjesto bogatog utrška nakon derbija zbrajati minuse u blagajni. Hajduk je prodao svega 1700 ulaznica, a troškovi organizacije susreta te gore spomenute kazne iznose kudikamo više.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Pando 04.11.2009.

    nista jebia 2 liga, nemogu svi bit u prvoj

  • nixxx 04.11.2009.

    Koliko ja znam po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima nisu odgovorni samo gledatelji, već svi sudionici sportkog događaja, prema tome i svi članovi uprave, i suci, i igrači, i čistaći, i skupljači lopti. SVI!!!! Kada će se ovakve situacije rješavati prema svima jednako, odnosno kada će prekšajni sudovi sankcionirati ovakve ispade svih, a ne samo jadnih gledatelja, onda će se tek uvesti red.

  • tovar_69 04.11.2009.

    Ma dajteeeeeee koje hukanje? kad neki dinamov bijelac vodi loptu i cijeli mu stadion viče \"buuuuuu\" to je ništa, a kad dinamov crnac vodi loptu i kada mu viču \"buuuuu\" to je odma hukanje i rasizam?! Ono wtf, nekužuim? Je da sam protiv hukanja i svega, al u nekim situacijama tamnoputi igrači su preeeeeeviše zaštićeni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare