To je to što me zanima!

Hajduku ne valja dres: Grb mora biti novi, a ne stari

Hajduk nije zadovoljan novim dresom jer na njemu nije novi, jubilarni grb. Iz Umbra poručuju kako ga ne mogu promijeniti, bar ne na brzinu
Vidi originalni članak

U ponedjeljak će se sastati čelnici Hajduka i predstavnici dobavljača opreme Umbro, kako bi razriješili spor oko nove kolekcije, izrađene u povodu 100. rođendana.
- Izgledom dresa nismo zadovoljni jer ne njemu nije novi, jubilarni grb, izabran na javnom natječaju - pojašnjava Hajdukov direktor marketinga Ivan Kraljević i dodaje:
- No to nije naša jedina primjedba. Želimo revidirati kompletan ugovor o tehničkom sponzorstvu koji nas s Umbrom veže do 2013., a koji je štetan po Hajduk kao primjerice, ugovor s Jertecom. Samo veznih igrača ima puno više od dobavljača opreme - slikovit je Kraljević.
- Mi od artikala sa našim grbom dobivamo svega 5% od veleprodajne cijene, dakle od prodanog dresa svega sedam kuna, od ostaloga ništa, jer Fan shop i nije u našem vlasništvu - kaže Kraljević. 
Hajduk je spreman na kompromis, prihvatit će novi dizajn dresa ukoliko se na njega aplicira novi grb. U protivnom će u novu sezonu krenuti u starom dresu. No iz Umbra poručuju kako izmjene nisu moguće.
- Proces dizajniranja, izrade i dopreme kolekcije traje preko šest mjeseci, dakle mi smo kolekciju naručili davno prije nego je Hajduk izabrao novi logo - pojašnjava direktor Boris Jelić i dodaje:
- Sve smo radili u dogovoru s bivšom upravom, sastali smo se dva puta i s aktualnim vodstvom i sve je bilo u redu. Držali smo se onoga što stoji u ugovoru.
Jelić ipak pokušava spustiti loptu na zemlju.
- Već 12 godina surađujemo s Hajdukom bez ijedne pritužbe. Napravili smo im nekoliko unikatnih kolekcija, stalno im izlazili u susret... Zato u ponedjeljak i dolazim u Split sa dobrom namjerom, da se pokušamo dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.
Dio kolekcije koji je dopremljen u Hrvatsku imao je tiskarsku grešku. U stihovima pjesme 'Bili su bili vrhovi planina', apliciranim na bijelom dresu greškom je umjesto slova 'č' stajalo slovo 'ć', pa je ona vraćena.
Hajduk je protekloga tjedna kontaktirao nekoliko dobavljača sportske opreme, među njima i Pumu, no nisu se uspjeli dogovoriti oko suradnje zbog kratkoće roka, pa Splićanima ne preostaje drugo nego da pokušaju izgladiti spor i nastaviti suradnju sa Umbrom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Nizozemac 11.07.2010.

    He,he,he pa neka stave zvjezdu umjesto sahovnice ( kao nekad ) i eto novog grba , i rjesen i taj problem.

  • svmw 11.07.2010.

    kappini dresovi su najbolji, ocemo kappu!!!

  • TITTO 11.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare