Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajduku ne valja dres: Grb mora biti novi, a ne stari

Hajduku ne valja dres: Grb mora biti novi, a ne stari
9

Hajduk nije zadovoljan novim dresom jer na njemu nije novi, jubilarni grb. Iz Umbra poručuju kako ga ne mogu promijeniti, bar ne na brzinu

VIDEO

U ponedjeljak će se sastati čelnici Hajduka i predstavnici dobavljača opreme Umbro, kako bi razriješili spor oko nove kolekcije, izrađene u povodu 100. rođendana.
- Izgledom dresa nismo zadovoljni jer ne njemu nije novi, jubilarni grb, izabran na javnom natječaju - pojašnjava Hajdukov direktor marketinga Ivan Kraljević i dodaje:
- No to nije naša jedina primjedba. Želimo revidirati kompletan ugovor o tehničkom sponzorstvu koji nas s Umbrom veže do 2013., a koji je štetan po Hajduk kao primjerice, ugovor s Jertecom. Samo veznih igrača ima puno više od dobavljača opreme - slikovit je Kraljević.
- Mi od artikala sa našim grbom dobivamo svega 5% od veleprodajne cijene, dakle od prodanog dresa svega sedam kuna, od ostaloga ništa, jer Fan shop i nije u našem vlasništvu - kaže Kraljević. 
Hajduk je spreman na kompromis, prihvatit će novi dizajn dresa ukoliko se na njega aplicira novi grb. U protivnom će u novu sezonu krenuti u starom dresu. No iz Umbra poručuju kako izmjene nisu moguće.
- Proces dizajniranja, izrade i dopreme kolekcije traje preko šest mjeseci, dakle mi smo kolekciju naručili davno prije nego je Hajduk izabrao novi logo - pojašnjava direktor Boris Jelić i dodaje:
- Sve smo radili u dogovoru s bivšom upravom, sastali smo se dva puta i s aktualnim vodstvom i sve je bilo u redu. Držali smo se onoga što stoji u ugovoru.
Jelić ipak pokušava spustiti loptu na zemlju.
- Već 12 godina surađujemo s Hajdukom bez ijedne pritužbe. Napravili smo im nekoliko unikatnih kolekcija, stalno im izlazili u susret... Zato u ponedjeljak i dolazim u Split sa dobrom namjerom, da se pokušamo dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.
Dio kolekcije koji je dopremljen u Hrvatsku imao je tiskarsku grešku. U stihovima pjesme 'Bili su bili vrhovi planina', apliciranim na bijelom dresu greškom je umjesto slova 'č' stajalo slovo 'ć', pa je ona vraćena.
Hajduk je protekloga tjedna kontaktirao nekoliko dobavljača sportske opreme, među njima i Pumu, no nisu se uspjeli dogovoriti oko suradnje zbog kratkoće roka, pa Splićanima ne preostaje drugo nego da pokušaju izgladiti spor i nastaviti suradnju sa Umbrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz