To je to što me zanima!

Halilović i Pašalić još ovaj put: S derbija kreću u svjetsku elitu

Današnji derbi će biti posljednja utakmica koju će na hrvatskim travnjacima odigrati dvije buduće zvijezde hrvatskog nogometa, Alen Halilović (17) i Mario Pašalić (19)
Vidi originalni članak

Alen Halilović (17) osam je puta igrao protiv Hajduka i svih osam puta počeo je na klupi. Danas (15 sati) prvi put će igrati od prve minute. I oprostiti se od Maksimira.

- U Dinamu sam ostvario sve što sam zacrtao. U klubu sam od pete godine, istrčao sam na Maksimir, zabio gol Hajduku na Poljudu, a zabio sam mu i puno golova u mlađim kategorijama... Najviše ću pamtiti dan kad sam prvi put ušao u seniorsku svlačionicu. Suigrači su mi redom pružili ruku i rekli: ‘Dobro došao, Alene’ - kaže Halilović.

Od hrvatskih travnjaka oprostit će se i Mario Pašalić (19). I on je, kao i Alen, zabijao najvećem rivalu. I u mlađim kategorijama i u seniorima. Prošle jeseni na Poljudu je s dva gola Dinamu riješio derbi, a cijele sezone igrao je sjajno. Toliko dobro da su i u Chelseaju shvatili - taj mali prerastao je Hajduk.

- Počašćeni smo što su veliki klubovi uzeli takva dva dragulja. Obojica su veliki talenti, sjajni, ali i potpuno različiti tipovi igrača. Teško ih je uspoređivati, reći tko je bolji - rekao je Zoran Mamić.

Halilović će put Barcelone, a Pašalić prema Londonu. Kad je Luka Modrić odlazio iz Dinama, svojim nasljednikom označio je Sammira. Halilović, pak, prstom pokazuje na...

- Petra Mamića! No tu su i Brodić, Ćorić, Fiolić... Siguran sam da će već za godinu ili dvije svi oni biti glavni igrači Dinama - uvjeren je Halilović.

Uoči derbija ostvarila mu se još jedna velika želja. Njegova Oklahoma izborila je finale Zapada u košarkaškoj NBA ligi:

- A moj ljubimac Kevin Durant zabio je 39 koševa. Nisam imao vremena gledati zbog puno obaveza. Nasreću, kraj je sezone pa ću gledati sve utakmice Oklahome do kraja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • DALMATINACSAN 18.05.2014.

    Super Mario , sritno i hvala ti za sve:)

  • pinokioo 17.05.2014.

    kako sad ovaj halilović nema mjesta u repki a toliki talent ,biće da je on bio u repki samo da se proda , sad kad je cilj ostvaren idemo slijedećiiiii,halilović ćisto sumnjam da bude ikad zaigrao u barceloninoj prvoj postavi , eto njega po selidbama ko i livaja

  • ma_da_25 17.05.2014.

    hahha halilović govori ko mu je nasljednik hahaha.. sretno mali, nadam se da će ti katalonci izbit tu bahatost iz glave i da ćeš ostvariti svoj potencijal.. a za pašalića se nadam da neće stagnirat, da ga neće poslati u neku žnj ligu u kojoj će biti na klupi nego u neki osrednji klub petice da osjeti pravi nogomet, i da se također razvije i ostvari potencijal

Komentiraj...
Vidi sve komentare