To je to što me zanima!

Hamilton svjetski prvak! Ispred njega je još samo Schumacher

Tako se Britanac izjednačio s Juanom Miguelom Fanguom koji je također pet puta bio svjetski prvak, a jedini ispred njih je Michael Schumacher sa sedam naslova.
Vidi originalni članak

Mercedesov Lewis Hamilton svjetski je prvak ovogodišnje sezone Formule 1 nakon što je utrku u Meksiku završio na četvrtom mjestu, piše Gp1. Kako je njegovom glavnom rivalu Ferrarijevu Sebastianu Vettelu bila potrebna pobjeda, a nije ju ostvario, nestale su i teoretske šanse da ga sustigne te naslov svjetskog prvaka po peti puta ide u ruke Hamiltona.

Tako se Britanac izjednačio s Juanom Miguelom Fanguom koji je također pet puta bio svjetski prvak, a jedini ispred njih je Michael Schumacher sa sedam naslova.

Pobjednik utrke za VN Meksika je Red Bullov Max Verstappen koji je vodstvo u utrci preuzeo na početku utrke i od tada ga suvereno čuvao. Drugo mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu, a najniža stepenica postolja Kimiju Raikkonenu.

Četvrto i peto mjesto okupirali su Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, a šesto mjesto pripalo je Nici Hulkenbergu u Renaultu. Sedmi je kroz cilj prošao Sauberov Charles Leclerc, a Stoffel Vandoorne u McLarenu je ostvario sjajno osmo mjesto. Krug osvajača bodova zatvorili su Marcus Ericsson i Pierre Gasly.

Daniel Ricciardo koji je utrku startao s pole positiona držao je dobro drugo mjesto, ali 10 krugova prije kraja motor mu je ponovno otkazao poslušnost te je morao odustati iz utrke. No, njemu od samog početka nije krenulo dobro

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Budni 24.11.2018.

    Ne vi pišite o Schumaheru koji je za 2 godine samo broj na papiru! Jer voljeli ili ne ali Hamilton je ipak puno bolji vozač od svi ,a možda i najbolji svih vremena!

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 29.10.2018.

    ..Čestitke Mercedesu i Hamiltonu, Ferrari?, dok ne promijeni menadžere i prvog vozača, džaba mu najbolji bolid..

  • 29.10.2018.

    Treci najbolji svih vremena..strasan vozac...Ayrton je ne dodirljiv a i Michaela bi stavio malo ispred!! Lewis ovdje nema konkurenciju..jedino Max i da su Kimi i Fernando mladji 10god...vetel smjesan prvak

Komentiraj...
Vidi sve komentare