To je to što me zanima!

Hanžek prepun zvijezda: Robles se vraća u Zagreb

Kubanac Dayron Robles po treći će put doći na zagrebački miting, no ovoga puta stiže kao zlatni iz Pekinga i zaprijetit će rekordu 'Hanžeka'
Vidi originalni članak

Prepone su zaštitni znak IAAF Grand Prix mitinga koji se održava u Zagrebu, a menadžer Harald Edletzberger je potvrdio da će i ove godine navijači moći uživati u Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 m prepone, kao i na ženskih 100 m prepone.
Treću godinu za redom u Zagreb dolazi Dayron Robles, Kubanac koji je u Ostravi početkom lipnja srušio svjetski rekord na 110 m prepone (12.87) i šest puta ovog ljeta trčao ispod 13 sekundi. S novim olimpijskim prvakom Roblesom na stazi, a očekuje se da ga pritisne Maurice Wignall, rekord mitinga 12.98 kojeg od 1999. drži Mark Crear, definitivno je u opasnosti.
Na ženskih 100 metara s preponama vidjet ćemo također dobru utrku, a jaku postavu predvodit će zlatna i brončana s Olimpijskih igara, Amerikanka Dawn Harper i Kanađanka Priscilla Lopes-Schliep. Konkurencija će biti strašna jer je Edletzberger dogovorio dolazak još tri finalistice iz Pekinga, Harper i Lopes-Schliep prijetit će Damu Cherry, Deloreen Ennis-London i Sarah Claxton.
U ženskom visu Blanka Vlašić će novu pobjedu tražiti u vrlo jakoj konkurenciji. U Zagreb stiže sjajna Ruskinja Ana Čičerova i Chaunte Howard iz SAD-a, čiji je osobni rekord 201 cm. Svoju predstavnicu imat ćemo i u ženskom kladivu, u kojem će Ivana Brkljačić bacati protiv olimpijske prvakinje Miankove iz Bjelorusije, svjetske prvakinje Njemice Heidler, te druge hrvatske kladivašice Sanje Gavrilović. U muškom kladivu će Andras Haklits imati jaku konkurenciju u olimpijskom pobjedniku, Slovencu Kozmusu, dok će zlatna iz Pekinga Stephanie Brown-Trafton biti konkurencija Veri Begić u bacanju diska. Na ženskoj 'stotki' neće biti Hrvatica, a sama utrka će biti sjajna. Jamajčanka Campbell-Brown, Amerikanke Torri Edwards i Carmelita Jeter, te Britanka Kwakye i Bugarkinja Lalova garantiraju spektal u ovoj utrci.
Miting se održava u Sportskom parku Mladost u utorak 9. rujna u 16 sati, a ulaz je besplatan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare