To je to što me zanima!

Harry Redknapp: Trebaju nam igrači s karakterom!

Tottenham je ponovno u velikoj krizi koja nalikuje na onu sa starta sezone. Poraz od Wigana upalio je zvono za uzbunu i 'Prljavi Harry' traži rješenja...
Vidi originalni članak

Na White Hart Lane 61-godišnji Harry Redknapp je došao nakon očajnih uvodnih osam kola. Tottenham je bio na dnu, sa samo dva boda i naizgled bez imalo perspektive.
- Imali su dva boda iz osam utakmica kada sam stigao. Kako uopće uspiješ osvojiti samo dva boda u osam utakmica? - prisjeća se danas Harry Redknapp. No nije ni njegov Tottenham baš toliko bolji u posljednje vrijeme. U posljednjih sedam ligaških utakmica Spursi su pobijedili samo jedanput, remizirali dvaput. Još uvijek bolje od učinka s početka sezone, ali nedovoljno da Tottenham ostane izvan zone ispadanja nakon 21 kola. Dosad su uzeli 20 bodova, jedan manje od Middlesbrougha i Stoke Cityja.
- U zoni ispadanja smo i sada nam trebaju igrači s karakterom da bismo se izvukli. Uvijek u teškim situacijama najbolje funkcioniraju karakterni ljudi - kaže Redknapp, koji se požalio i kako neki skupo plaćeni igrači ne pružaju onoliko koliko bi trebali. Njih nije imenovao, ali zato jest one u njegovoj momčadi za koje misli da su karakterni tipovi, onakvi kakvi bi trebali biti svi.
- Imamo mi igrača snažnog karaktera, ali nema ih dovoljno. Primjerice, život bih povjerio u ruke Jonathana Woodgatea, Michaela Dawsona, Didiera Zokore ili Jamieja O'Hare - slikovito je rekao menadžer Tottenhama. Luka Modrić i Vedran Ćorluka? U ovom kontekstu o njima nije govorio...
Tottenham već godinama ulaže, pokušava izgraditi momčad, ali nikako im ne ide. Od svih tih silnih milijuna dobiju momčad koja jedva može spojiti dva dodavanja. U takvoj igri ni Modrić ne može doći do izražaja. Ne može kada je u veznom redu Zokora, momak koji možda ima karakter, ali tehničko znanje mu je u debelom minusu. Ili Gareth Bale, nekad talentirani, a danas lijevi bek koji na trenutke djeluje smiješno. I zato nije ni neobično da Tottenhamu ni ove sezone ne ide...
- Istina je, kada pogledam rezultate Tottenhama posljednjih godina, stvarno sam zabrinut... - kaže Redknapp i zaključuje:
- Igrači su doveli klub ovdje, igrači sada moraju i izvući!

Idi na 24sata

Komentari 7

  • evo da i ja nešto kažem 12.01.2009.

    Našo se harry da priča o karakteru! Pa što malo ne razmisli o taktici koju je odredio za ovu utakmicu. Stavio u igru 7 defanzivaca ko Oto Barić u najboljim danima. I još naprijed stavio 2 napadača koji ne znaju dodat loptu na 5m. I šta bi onda Modrić trebao. Pa ovu dvojicu nebi razigro ni Zidane iz najboljih dana.

  • Siljota 12.01.2009.

    Tottenham mi zasad uopće ne liči na kolektivnu ekipu, koda svatko igra za sebe. Zato im je igra onako rastrgana i nepovezana. Mislim da bi morali puno više na tome poradit.

  • user_30348 12.01.2009.

    hahahha,presmiješno,Zokora je donedavno proglašavan afričkim Zidanom a sada igrač upitne tehnike,šta pišete vi......porfavor iha,no te prokupes

Komentiraj...
Vidi sve komentare