To je to što me zanima!

Hazard za 100 milijuna € ide u Real, a Kova ostaje u Chelseaju

Chelsea je pod sankcijama i ne smije dovoditi nove igrače, ali Mateo ne ulazi u tu priču jer je na posudbi iz Reala još od prošlog ljeta pa može i službeno postati samo Chelseajev igrač
Vidi originalni članak

Riječ je o dva odvojena transfera, a ne o razmjeni s nadoplatom, ali čeka se još samo kraj sezone tj. Chelseajevog puta u Europskoj ligi da se vijest obilježi kao službena: Mateo Kovačić (25) će status nogometaša na posudbi iz Reala zamijeniti prelaskom na Stamford Bridge i postati igrač Chelseaja, a u drugom smjeru za stotinjak milijuna eura ide belgijski super-star, Eden Hazard (28).

Hazard je najveća želja, temeljni igrač i prvo veliko pojačanje u remontu posrnulog Reala. Sa Stamford Bridgea su na prvu tražili 150 milijuna eura, ali pregovorima je cijena smanjena na otprilike 100 milijuna te, koliko god se tehnički ne radilo o istom transferu, prepuštanjem Kovačića Chelseaju.

A naš reprezentativac jedan je od rijetkih koje će Chelsea moći potpisati na ljetnom mercatu jer zbog Uefinih sankcija londonski klub smije samo vratiti igrače koje je već posudio (kao npr. Bakayoka iz Milana) ili potpisati igrače koje je već iz drugih klubova posudio, a Mateo Kovačić spada upravo u tu drugu skupinu.

Chelsea ima još jedno kolo Premiershipa u kojem gostuje kod Leicestera, plasman u Ligu prvaka već su osigurali no još imaju uzvrat polufinala Europske lige kod kuće sa Rebićevim Eintrachtom (prva utakmica je završila 1-1). Ako ispune prognoze i uđu u finale onda će službena objava Hazardovog prelaska u svlačionicu Zinedinea Zidanea pričekati barem do 29. svibnja kada se u azerbajdžanskoj prijestolnici Bakuu igra finale Europske lige.

Kad su zbivanja oko Reala u pitanju uvijek vrhunski obaviještena Marca javlja da je stvar već riješena i da će Hazard, premda ima još samo godinu dana ugovora s Englezima, vjerojatno postati najskuplji igrač u povijesti Reala jer se očekuje da će odšteta ići preko 100 milijuna, odnosno više nego što su Los Blancosi u svoje vrijeme iskrcali za Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

A Kovačić će sljedeće godine u Ligu prvaka, vjerojatno i dalje pod ravnanjem Maurizija Sarrija te sa daleko više prostora za igru umjesto osvajanja euro-titula kroz statiranje u Modrićevom Realu. Napunio je 25 godina, zadržava kontinuitet u velikom klubu, sa manje-više istim suigračima i sa istim trenerom. Iduća sezona jednostavno mora biti potvrda odavno naslućene svjetske klase zvane Mateo Kovačić!

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 10.05.2019.

    mozete reci sta ocete ali kova je jucer igrao jako dobro(zacudujuce). Ima je barem 3 onaka svojevrsna slaloma i djelio je dobre lopte bekovima,to i jest problem,sto on treba igrat na sredini,da moze s tim slalomom napraviti pravi visak i dati loptu ili lijepo ili desno a ne samo na jednu stranu!! on je igrac koji je savrsen za poluspicu koja organizura,sjetite se sta je u interu radio na toj poziciji. Pa niste vi pametniji s kritikama od trenera Intera,Reala i Chelsia...

  • 10.05.2019.

    Sretno Mateo Kovacicu.

  • 09.05.2019.

    kovačić ima skoro sve karakteristike za pravog nogometaša, ali nema glavno m...a

Komentiraj...
Vidi sve komentare