To je to što me zanima!

Heynckes je trener programer: Igračima sam sve nacrtao...

Bayernov trener Jupp Heynckes otkrio je da je taktiku za Barcelonu svojim igračima pojasnio prezentacijom u računalnom programu. Spojio je moderno i tradicionalno
Vidi originalni članak

Analizirao sam Barcelonin stil igre i svojim igračima pomoću PowerPointa objasnio kako se kreću i kako ih zaustaviti, otkrio je Bayernov trener Jupp Heynckes (67).

Iako je o nogometu učio puno prije nego što se u njega uplela tehnologija, Heynckes je vrlo vješto spojio moderno i tradicionalno.

- Vrlo je važno analizirati protivnika i svojim igračima reći što točno očekujete od njih - pojašnjava Nijemac.

Što je želio, to je i dobio.

- Dečki su perfektno ispunili sve što sam od njih tražio. Kad razbijete Barcelonu na način na koji smo to učinili mi, mislim da je to jasno.

Ovo je najveća pobjeda u polufinalu Lige prvaka u povijesti i najteži Barcelonin gostujući poraz u nokaut-fazi. Jedino je još Manchester United zabio Schalkeu četiri gola u polufinalu LP-a, ali i primio je jedan.

- Svjestan sam što smo učinili, ali igramo još 90 minuta. Posao još nije gotov - rekao je Bayernov trener.

Bez obzira na to što je uvelike zaslužan za stvaranje jedne od najjačih momčadi koja je ikad hodala nogometnim travnjacima, Heynckesa će iduće sezone zamijeniti Pep Guardiola, čovjek koji je stvorio ovu Barcelonu.

- Ne, nismo se čuli prije utakmice. Nisam ga ni pitao za savjet jer znam da mi ga ne bi dao, iz poštovanja prema klubu u kojem je stvorio nogometno ime - rekao je.

- Imamo odličnu skautsku službu. Svakog protivnika ‘snimaju’ dva naša skauta. Znao sam sve o Barceloni i bez Guardiole - dodao je Heynckes, koji je 1998. osvojio LP s Real Madridom, ali je na kraju sezone dobio otkaz jer je u prvenstvu previše zaostao za Barcom. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 1980bena 25.04.2013.

    što više čitam o haynkesu sve se više vidi o kakvom se stručnjaku i gospodinu radi!

  • ZG reb 25.04.2013.

    Barca je bez Mesia prosječna momčad u LP, a koliko vidim i krivo su tempirali formu.

  • brijem dlakave zene 25.04.2013.

    pitam se cemu pep gvaridola pored njega.sramota.sto se tice barcine igre oni su se raspali od kako nema komadanta odbrane i jedinog pravog skakaca u toj ekipi pujola.to je isitna

Komentiraj...
Vidi sve komentare