To je to što me zanima!

'Hezonja se i dalje nije javio, ali Ukić daje sigurnost momčadi...'

'Uvjeren sam da otkaza neće biti iz prostog razloga, a to su vrijednosti kojima se vodim. Samo tako ćemo birati te igrače, a igrači koji imaju te vrijednosti sigurno neće otkazati reprezentaciju...'
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija okrenula se Europskom prvenstvu, odnosno, kvalifikacijama za to natjecanje. Izbornik Veljko Mršić i društvo će za 16 dana otvoriti novi ciklus u kojem će, osim Olimpijskih igara, pokušati doći i do EuroBasketa i tako se iskupiti za propušteno Svjetsko prvenstvo u Kini.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, još je uvijek jedan upitnik nad popisom hrvatskih izabranika. NBA igrači se ne mogu priključiti prije ljeta, a jedan od njih i njegov odnos prema reprezentaciji posebno je čudan.

Mario Hezonja (24) često ističe kako će rado zaigrati za Hrvatsku, prati naše reprezentacije u drugim sportovima, objavljuje fotografije u trenirkama s hrvatskom zastavom. Sve daje naslutiti da bi rado obukao dres s crveno-bijelim kockicama, ali od Marija ni traga, ni glasa. Zadnji put nastupio je za reprezentaciju još na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

- Mario se nije javio, a hoće li, to je na njemu - priznao je izbornik Mršić.

Ipak, ne strahuje. Doveo je u momčad i neka dobro poznata imena kao što su Kruno Simon i Roko Leni Ukić.

- Sigurno da povratak Roka Ukića u reprezentaciju daje jednu sigurnost. Prošlo ljeto smo napravili odličnu atmosferu u ekipi i oko reprezentacije i svi koji su gledali hrvatsku reprezentaciju  su bili oduševljeni prije svega s odnosom tih igrača prema reprezentaciji za koju nastupaju i to moramo nastaviti - govori izbornik za RTL.

- Uvjeren sam da otkaza neće biti iz prostog razloga, a to su vrijednosti kojima se vodim. Samo tako ćemo birati te igrače, a igrači koji imaju te vrijednosti sigurno neće otkazati reprezentaciju.

- Plasman je imperativ. Imamo to neugodno iskustvo iz prošlih kvalifikacija za SP, ali isto tako moramo se postaviti autoritativno i prezentirati zašto je hrvatska košarka na višem nivou od naših protivnika Šveđana i Nizozemaca (u skupini je i Turska, op.a.). Zaželjeli smo se svi pogledati hrvatsku selekciju u Hrvatskoj i drago mi je da je već sada velik interes navijača. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • nizozemskivratar 06.02.2020.

    Cemu pljuvanje po Hezonji?Jel rekao kad me pozovu ja cu se odazvati,izgleda da ga nitko ni ne zove.Sjecam se neke utakmice na EP,Hezonja ude u igru i za minutu izgubi loptu i trener ga odma zamijeni,pa nebi se vise nikad odazvo.Svi samo cekaju da ga popljuju a garantiram da ga nitko od ovih uhljeba iz saveza nije ni nazvao u zadnjih par godina.

  • 06.02.2020.

    Hezonju prekrizit skroz nek ode igrat za katar il tak nes nebi ga pozvo makar najbolji na svijetu bio a tog ukica vise pustite na miru covjek ima valjda 60 godina nije tricu zabio od 2000

  • JensenColt 06.02.2020.

    Cijelu povijest Hrvatske blatimo sportaše iz BiH, a ruku na srce jedino oni se redovito odazivaju i ginu za repku! Npr (Giriček, Hezonja uvijek su izbjegavali repku dok Bogdanović prvo odigra reperzentaciju onda ostalo, tako u u nogometu Kalinić izbjegava npr Šimunić, braća Kovač uvijek su ginuli i u rukometu Štrlek, Čupić štrajkaju ali Musa, Karačić pa i ovaj Mandić sada GINU na terenu za našu repku)

Komentiraj...
Vidi sve komentare