Sport

Komentari 35

'Hezonja se i dalje nije javio, ali Ukić daje sigurnost momčadi...'

'Hezonja se i dalje nije javio, ali Ukić daje sigurnost momčadi...'

'Uvjeren sam da otkaza neće biti iz prostog razloga, a to su vrijednosti kojima se vodim. Samo tako ćemo birati te igrače, a igrači koji imaju te vrijednosti sigurno neće otkazati reprezentaciju...'

Hrvatska košarkaška reprezentacija okrenula se Europskom prvenstvu, odnosno, kvalifikacijama za to natjecanje. Izbornik Veljko Mršić i društvo će za 16 dana otvoriti novi ciklus u kojem će, osim Olimpijskih igara, pokušati doći i do EuroBasketa i tako se iskupiti za propušteno Svjetsko prvenstvo u Kini.

Ipak, još je uvijek jedan upitnik nad popisom hrvatskih izabranika. NBA igrači se ne mogu priključiti prije ljeta, a jedan od njih i njegov odnos prema reprezentaciji posebno je čudan.

Mario Hezonja (24) često ističe kako će rado zaigrati za Hrvatsku, prati naše reprezentacije u drugim sportovima, objavljuje fotografije u trenirkama s hrvatskom zastavom. Sve daje naslutiti da bi rado obukao dres s crveno-bijelim kockicama, ali od Marija ni traga, ni glasa. Zadnji put nastupio je za reprezentaciju još na Olimpijskim igrama u Riju 2016.

- Mario se nije javio, a hoće li, to je na njemu - priznao je izbornik Mršić.

Ipak, ne strahuje. Doveo je u momčad i neka dobro poznata imena kao što su Kruno Simon i Roko Leni Ukić.

- Sigurno da povratak Roka Ukića u reprezentaciju daje jednu sigurnost. Prošlo ljeto smo napravili odličnu atmosferu u ekipi i oko reprezentacije i svi koji su gledali hrvatsku reprezentaciju  su bili oduševljeni prije svega s odnosom tih igrača prema reprezentaciji za koju nastupaju i to moramo nastaviti - govori izbornik za RTL.

- Uvjeren sam da otkaza neće biti iz prostog razloga, a to su vrijednosti kojima se vodim. Samo tako ćemo birati te igrače, a igrači koji imaju te vrijednosti sigurno neće otkazati reprezentaciju.

- Plasman je imperativ. Imamo to neugodno iskustvo iz prošlih kvalifikacija za SP, ali isto tako moramo se postaviti autoritativno i prezentirati zašto je hrvatska košarka na višem nivou od naših protivnika Šveđana i Nizozemaca (u skupini je i Turska, op.a.). Zaželjeli smo se svi pogledati hrvatsku selekciju u Hrvatskoj i drago mi je da je već sada velik interes navijača. 

Najčitaniji članci