To je to što me zanima!

Hiddink se ne vraća u Tursku: Ljubomoran sam na Hrvatsku!

Na press konferenciji nakon utakmice s Hrvatskom, Nizozemac Guus Hiddink potvrdio je kako je 'ovo vjerojatno bila njegova posljednja utakmica na turskoj klupi'
Vidi originalni članak

Turska mu je peta reprezentacija koju je vodio kao izbornik, napisali smo vodio, jer se vjerojatno u Tursku više neće vratiti. Nakon što se s Rusijom nije plasirao na SP, sličan neuspjeh ponovio je i u utorak navečer. Na press konferenciji nakon utakmice s Hrvatskom potvrdio je kako je 'ovo vjerojatno bila njegova posljednja utakmica na turskoj klupi'.

- Lako moguće. Prvo ću uzeti malo vremena da se odmorim pa ću onda razmisliti što ću raditi u budućnosti.

Čestitao je Hrvatskoj na plasmanu na EP.

- Naravno da sam ljubomoran. Šteta je što naši mladi igrači koji su igrali večeras neće skupiti iskustvo na velikom natjecanju. Ipak, Tursku čeka svijetla budućnost.

Tamošnji novinari 'zasuli' su ga pitanjima, a on im je potpuno smireno odgovarao.

- Morate postati realističniji, svjesni s kakvim smo protivnikom igrali i tko je tko u odnosu snaga, tko je favorit. 

Nizozemac je pohvalio angažman svojih igrača koji su se usprkos zaostatku od tri gola trudili do posljednje minute. Onda je objasnio zašto ispadanje u dodatnim kvalifikacijama nije neuspjeh.

- Glavni cilj bio je pomladiti momčad za budućnost. Ako bi s tim išao i rezultat, još bolje, a uspjeli smo doći do 2. mjesta u skupini. Plasman na Euro nije bio prvi cilj. 

Turski novinar pitao ga je kako postići da Turska češće igra na velikim natjecanjima.

- Sve nacionalne selekcije ovise o klubovima i načinu kako klubovi rade s mladima. Stoga ne bi bilo loše da Savez natjera klubove da se više posvete radu s mladima. Možete taj primjer vidjeti u Nizozemskoj, koja je mala zemlja, a uvijek je na velikim natjecanjima. Zašto? Jer mladi igrači dobivaju puno šansi i odlično su nogometno obrazovani. Kada biste se tako organizirali, Turska bi sigurno bila stalniji sudionik takvih natjecanja. Temelj moraju biti klubovi, a ne povremeni bljeskovi reprezentacije. Koliko je igrača ušlo u tursku reprezentaciju iz mladih reprezentacija? Jedan. A u tim stalno prisutnim reprezentacijama to je normalno, to je dio sustava.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • fabregas_1 16.11.2011.

    hiddink je po meni apsolutna trenerska klasa....to je dokaza kada je jednu južnu koreu tada još nepoznatno u nogometnom svijetu doveo do polufinala( bez obzira što se to tamo igralo)...onda s austalijom kad su nesretno od talijana na penale....iako su trebali proć.....čovjek apsolutno zna svoj posao.....

  • bosna-jc 16.11.2011.

    gospodin on bi vodio bolje reprezentaciju od slavena bilica

  • sosqe 16.11.2011.

    e sad nek odma dogovori s markovicem i mamicem da nas on vodi na euro..pa da vidimo kak je on los trener,trener kojemu su polufinala na najvecim natjecanjima doseg..

Komentiraj...
Vidi sve komentare