To je to što me zanima!

Hirscher je namirisao naslov: Danas vozi i superveleslalom

U švisacskoj Crans Montani najbolji svjetski skijaši danas voze superveleslalom. Vozit će ga i Marcel Hirscher koji već više od dvije godine nije skijao brze discipline
Vidi originalni članak

Marcel Hirscher brze discipline nije vozio više od dvije godine. No ozljeda Ivice Kostelića i preuzimanje vrha u ukupnom poretku Svjetskog kupa ponukali su austrijskog skijaša da se u lovu na što više bodova u odsustvu 'gazde' Ivice okrene utrkama superveleslaloma. Danas će Hirscher u Crans-Montani u Švicarskoj skijati Super-G. 

- Veliki je to izazov za mene. Istina, nemam previše očekivanaja od ove utrke. Moj nastup u superveleslalomu može se gledati kao trening za utrku veleslaloma, a ne kao prilika za povećanje razlike u Svjetskom kupu - pokušao je Hirscher objasniti zašto se najednom okrenuo brzim disciplinama.

Kako god bilo za Austrijanca je u ukupnom poretku sada veća prijetnja Švicarac Beat Feuz koji će na domaćem terenu imati dvije utrke superveleslaloma. U toj disciplini Feuz je drugi, odmah iza Svindala i vrlo lako bi već nakon ovog vikenda mogao preuzeti vodstvo od Hirschera. 

Ipak, da Austrijanac nije baš 'truba' u ovoj disciplini pokazuje i činjenica da je 2009. bio svjetski juniorski doprvak upravo u superveleslalomu. U ukupnom poretku Hirscher ima 12 bodova prednosti ispred Ivice te 52 boda ispred Feuza. Danas u 11.30 vozi se superveleslalom, u subotu je također na rasporedu ista disciplina dok će u nedjelju Hirscher biti na svom jer se skija veleslalom u kojem je vodeći.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • BOAATENG 24.02.2012.

    ako bude 50 skijasa od ce bit 51 botina

  • torca-1950 24.02.2012.

    hirscher 0 bodova

  • antonio011 24.02.2012.

    Sada se vidi, pogotovo nakon današnje utrke superG-a, da ni ostalim skijašima koji love Ivicu, ne ide baš sve po loju. Lako je komentirati da će ga lakoćom prestići, jer Ivek ne skija. Ali situacija je malo drugačija. Neće nikome biti lako doći do naslova. Usuđujem se reći da i Ivica ima realne šanse! Što brži oporavak ti želim i samo naprijed!

Komentiraj...
Vidi sve komentare