To je to što me zanima!

HJK Helsinki je idealna prilika za Europu barem do prosinca

Ako prođu Fince imat će još jednu prepreku za ulazak u LP, ako ne uspiju, utješna nagrada je skupina Europske lige. Dinamo je bolji i moraju bez problema proći dalje
Vidi originalni članak

'Modri' ovakvu priliku dugo nisu imali. Helsinki nije jači od protivnika iz prijašnjih sezona, ni Red Bull Salzburga, ni od Šahtara, a sigurno niti od kobno Šerifa. Dinamo je bolji od Finaca, nesumnjivo, ali moraju to dokazati na terenu. 

Ako ih se prođe, prilika je to za osiguravanje Europe barem do prosinca. Imat će još jednu prepreku za ulazak u Ligu prvaka, a i ako ne uspiju, utješna nagrada je skupina Europske lige. 

Helsinki, međutim, za razliku od prijašnjih protivnika, iskazuje izniman respekt prema zagrebačkoj momčadi. Nikako strah. U prvenstvu su uvjerljivi, u prošlom pretkolu LP-a su pobijedili 10-0 i pucaju od samopouzdanja. Umjetna trava bit će im mala prednost, a maleni, ali puni stadion dat će im vjetar u leđa. 

'Modri' su u uzvratu protiv Neftčija pokazali da su sazreli. Nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali su odigrali pametno, europski, na rezultat. Bili su bolji, sigurno su sačuvali prednost, bez stresa za razliku od prijašnjih sezona. 

Večeras po istom receptu treba osigurati pozitivan rezultat, a onda na punom Maksimiru potvrditi prolaz. Ukupna vrijednost momčadi po Transfermarktu ovaj put će realno pokazati odnos snaga. Dinamo je šest puta skuplji, nisu toliko bolji, ali moraju sigurno proći dalje. U odnosu na Fince, imaju nekoliko igrača koji probleme mogu riješiti jednim potezom. Badelj, Sammir, Vrsaljko ili Beqiraj moraju osigurati da se Šerif ne ponovi.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • igorsb1 27.07.2011.

    neda mi se prepirat jer te mogu isprdat u 3 rijeci.samo cu rec atomski dinamo

  • Filip 3 27.07.2011.

    zna neko dal sutra prenose Varteks na TV?gledam raspored i nema, ali su rekli da budu od 3.pretkola. hvala :)

  • user_114166 27.07.2011.

    IMA LI PRIJENOSA UTAKMICE?????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare