To je to što me zanima!

HNL - Preokret Riječana, Hajduku bod na Poljudu

Zadnje Međimurje uzelo je bod Hajduku na Poljudu. Rijeka je na krilima Radomira Đalovića preokrenula rezultat i pobijedila Zagreb 2-1
Vidi originalni članak

Riječani su na Kantridi u zadnjoj subotnjoj utakmici 16. kola HNL-a uspjeli preokrenuti vodstvo Zagreba iz prvog dijela (1-0) i pobijediti 2-1. 
Odabranici Ćire Blaževića su poveli već nakon sedam minuta. Mujdža je sjajno proigrao Marija Brkljaču s desne strane, koji sprema loptu kroz noge vratara Dragana Žilića. Prvu pravu priliku imali su Riječani u 22. minuti kad Manuel Pamić pogađa vratnicu. Priliku za izjednačenje imali su domaćini nekoliko minuta kasnije kad je Dario Jetrec prekrasnim volejem pogodio gredu.
U drugom dijelu Rijeka preuzima inicijativu, a Bugarin Ivanov promašuje gol s dva metra u 57. minuti. Ofenziva se isplatila. Nakon što je lopta pogodila jednog Zagrebovog igrača u kaznenom prostoru, sudac Vučemilović je odlučio pokazati na "bijelu točku", a Radomir Đalović zabija za izjednačenje. Rijeka je i dalje napadala, a Đalović u 83. minuti pogađa gredu. I kad se već činilo da će susret završiti remijem, sve se preokrenulo. Nakon slobodnog udarca Rijeke s desne strane u sudačkoj nadoknadi, golmanu Zagreba Stojkiću ispada lopta iz ruku, a junak susreta Radomir Đalović sjajno reagira i škaricama šalje loptu u gol Zagreba za pobjedu. Zagreb ovim porazom odlazi među tri najlošije momčadi HNL-a, Rijeka je učvrstila svoje drugo mjesto na tablici.  
Nogometaši Hajduka opet su razočarali svoje navijače. Iako su Splićani imali vodstvo od 3-1, Međimurje im je uspjelo uzeti bod. Golove za domaćine postigli su Cernat (18.'), Kalinić (40.') i Verpakovskis (50.'), a strijelci za Čakovčane bili su Darmopli (28.'), Milardović (55.') i Peraica (63.').
Šibenik je na Šubićevcu vodio protiv zaprešičkog Intera od 6. minute Vitaićevim golom. Izjednačio je Gulić (42.') iz slobodnog udarca.
Cibalia je u Stanovima odigrala 1-1 sa Zadrom. Poveli su Vinkovčani golom Bagarića u 7. minuti iz penala, a izjednačio je Tomasov u 37 minuti.
Slaven Belupo i Varteks su u Koprivnici također odigrali 1-1. Miljenko Mumlek doveo je "krojače" u vodstvo iz penala, a Bojan Vručina spašava Slaven od poraza golom u 87. minuti.
U nedjelju (16 sati) se sastaju Dinamo i Osijek.

REZULTATI 16. KOLA HNL-a:
Hajduk - Međimurje 1-1, Slaven Belupo - Varteks 1-1, Zadar - Cibalia 1-1, Šibenik - Inter 1-1, Rijeka - Zagreb 2-1  

TABLICA
1. Dinamo 42 (utakmica manje),  2. Rijeka 33,  3. Hajduk 27,  4. Slaven Belupo 27,  5. Zadar 22,  6. Cibalia 20,  7. Osijek 18 (utakmica manje),  8. Šibenik 17,  9. Inter 17, 10. Zagreb 16, 11. Varteks 14, 12. Međimurje 10

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 10.11.2007.

    Dale je nas ! :) nedamo ga nikome !

Komentiraj...
Vidi sve komentare