To je to što me zanima!

HNL: Slavonija Osijekova, tri "nule" u jednom kolu

Zadar je slavio u Čakovcu zahvaljujući golmanu Subašiću, Osijek je preokrenuo vodstvo Cibalije, a golova nije bilo u Zaprešiću i Šibeniku
Vidi originalni članak

Međimurje je u dvoboj protiv Zadra ušlo onako kako igra cijele sezone - odavno otpisano. Već u prvih 20-ak minuta gosti su promašili dvije dobre prilike, a nakon odličnog prodora Tomasova i asistencije Kerekešu napokon su poveli. Točno 20 minuta kasnije Zadrani vode 2-0. Golman Subašić izbio je loptu, koja je preskočila kompletnu obranu Međimuraca i došla do Kerekeša, koji koji je ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem postigao svoj drugi gol. Zadrani su uspjeli u 64. zabiti i treći gol, ali onda i neobjašnjivo potonuti. Samo deset minuta od sigurne pobjede Zadra domaćini su došli na 3-2, ali Šubašić je s nekoliko odličnih intervencija uspio sačuvati pobjedu Zadranima.
Nogometaši Rijeke nisu pobijedili ni iz petog proljetnog pokušaja. Iza njih je poraz od Dinama i remiji protiv Hajduka, Zadra i Zagreba. Bod su osvojili i u Šibeniku, u utakmici bez golova. Rezultatska kriza Riječana traje i dalje, drugo mjesto polako im izmiče iz ruku.
U dvoboju još jedne momčadi koja se bori za drugo mjesto i one koja traži način kako ostati u ligi golova također nije bilo. Strijelci u redovima Intera i Slaven Belupa u Zaprešiću su ostali 'praznih pušaka'. Najzanimljivija situacija u prvom dijelu dogodila se u 23. minuti, kada je Sivonjić pao u šesnaestercu gostiju, ali sudac Trivković nije dosudio ništa. Vranjić je malo potom obranio jedinu veliku šansu Belupa, udarac Purića izvadio je ispod prečke. Isti je igrač promašio u 59. minuti, kada je glavom pucao malo pokraj gola. Šansu je imao i Kresinger, ali snažni napadač Koprivničana promašio je iz čiste situacije.
Istoga dana kada i zagrebački, odigran je i slavonski derbi. U Gradskom vrtu Osijek je uspio preokrenuti vodstvo Cibalije iz uvoda u utakmicu. Nakon nabacivanja Radotića i povratne lopte Dodika, iz teške pozicije u 7. minuti je pogodio prvi strijelac Vinkovčana Željko Malčić. To je već deseti ovosezonski gol napadača koji je ne tako davno mreže tresao na petoligaškim terenima... No ovaj gol nije bio dovoljan Cibaliji ni za bod. Dvadesetak minuta gosti su vodili, a onda je stoper Osječana Ivo Smoje izjednačio. Do pobjede je momčad Ilije Lončarevića došla početkom nastavka, pri čemu nije morao zabiti nitko od igrača Osijeka. Za postavljanje konačnih 2-1 pobrinuo se Cibalijin branič Marko Radas, koji je loptu u vlastitu mrežu poslao u 56. minuti. Do kraja golova više nije bilo i Osijek sada na kontu ima 35 bodova.

HNL, 24. KOLO
MEĐIMURJE - ZADAR 2-3 (Milardović 69-11m, Babić 75 / Terkeš 23, 43, Tomasov 63)
INTER - SLAVEN BELUPO 0-0
ŠIBENIK - RIJEKA 0-0
OSIJEK - CIBALIA 2-1 (Smoje 26, Radas 56-ag / Malčić 7)
ZAGREB - DINAMO 0-0

LJESTVICA:
1. Dinamo 59, 2. Rijeka 41, 3. Hajduk 40 (-1), 4. Slaven Belupo 40, 5. Osijek 35, 6. Zadar 35, 7. Cibalia 29, 8. Zagreb 29, 9. Šibenik 27, 10. Varteks 25 (-1), 11. Inter 23, 12. Međimurje 11.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zadranin4ever 19.03.2008.

    NIJE KEREKEŠ NEGO TERKEŠ!!!!!!!!!!!!!...KAKO LJUDIM AZNATE DIGNUTI ŽIVCE...AJ BRZO TO ISPRAVITE

  • Ludo 19.03.2008.

    Samo da kazem za one neinformirane. Ta je utakmcia bila blokirana danas u kladioncama,cak je i do mene od nekih ljudi dosla vijest da je na zadar sigurno igrat,jer zadar pobjeduje ne 100%,nego 1000000%! Ali nisam stigao se kladit jer sam na faksu bio. ali eto pobidio Zadar! Samo toliko o tome,da nema stela u nasem nogometu... SAV HRVATSKI SPORT VAN IZ KLADIONICA!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare