To je to što me zanima!

HNL: Tri domaće pobjede, Osijek slavio u Čakovcu

Osječani su Međimurje pobijedili golom Pavličića. Zagreb je u Kranjčevićevoj bio uvjerljiv protiv Cibalije, a slavili su i Belupo i Varteks
Vidi originalni članak

Pobjeda protiv Dinama malo će nam vrijediti ako ne dobijemo i Zadar doma, rekao je trener Varteksa Dražen Besek u najavi drugog proljetnog kola. Zahvaljujući genijalnosti Miljenka Mumleka i pogreškama Zadrana, Besekova momčad je plan i ostvarila. I sada valjda vrijede ona tri boda iz Maksimira... Mumlek je na otvaranju potegnuo iz slobodnjaka s više od 20 metara i lopta je od lijeve stative završila u mreži. Taj je gol pao u 9. minuti prvog, a sljedeći u istoj minuti drugog poluvremena. Zadrani su loše ispucali loptu, uzeo ju je Goran Mujanović i zabio za konačnih 2-0. Isti su strijelci srušili Dinamo u prošlom i Zadar u ovom kolu. Zanimljivo, Mumlek je oba puta zabio iz slobodnjaka.
Nakon remija u Zaprešiću, Zagreb Ćire Blaževića došao je do prve proljetne pobjede. I to na vrlo impresivan način, Cibaliju su ispratili s četiri komada u mreži. Prošlo je 25 minuta kad je Labudović pao u šesnaestercu, a s bijele točke pogodio je Senijad Ibričić. Bosanski reprezentativac opet je zabio u završnici poluvremena i 'Pjesnici' su na odmor otišli s velikom prednošću. A tu su prednost u sljedećih pola sata i udvostručili. Davor Piškor je u debiju u bijelom dresu prvo prošao kroz obranu Vinkovčana u 60. minuti i zabio svoj prvijenac. Petnaest minuta kasnije iskoristio je ubačaj Mujžde i postavio 4-0. Cibalia je preko Zorea u 90. minuti samo ublažila poraz.
Uvjeti za igru u Koprivnici ove su subote bili, u najmanju ruku, katastrofalni. Jak vjetar i kiša ometali su nogometaše Slaven Belupa i Intera i bilo je jasno da će onaj tko prvi zabije biti u ogromnoj prednosti. U tome su uspjeli domaći nogometaši, točnije Stjepan Poljak. Veznjak Belupa je u 7. minuti izvrsno opalio iz daljine i lopta je završila iza leđa Tomislava Vranjića. Odmah nakon gola Inter je zaigrao bolje i preuzeo inicijativu, a u 13. minuti su Zaprešićani tražili i penal. Uzalud, sudac je tu situaciju vidio nešto drugačije... Inter je do kraja poluvremena pokušavao, ali najbolje šanse propustili su domaćini preko Kresingera i Bošnjaka. Inter je i u nastavku bolje stajao na terenu i više imao loptu u nogama, ali gola nije bilo. I čim je pritisak popustio, Slaven je zabio još jednom. Bošnjak je s desne strane centrirao, a konačni rezultat postavio je Srebrenko Posavec.
U Čakovcu je istjecalo prvo poluvrijeme kada je Šolić primio loptu, ubacio na vrh peterca, gdje se lijepo snašao Milan Pavličić i zabio gol vrijedan tri boda. Pred jedva 300 gledatelja Međimurje je u 10. minuti pogodilo stativu, deset minuta kasnije promašio je domaći stoper Tkalčević, pa nešto kasnije i napadač Mostarlić. Milardović je u 42. minuti pogodio i prečku, ali poveo je Osijek... A nakon vodstva momčad Ilije Lončarevića je odigrala puno bolji nastavak i uspjela sačuvati minimalnu pobjedu.

HNL, 21. KOLO
SLAVEN BELUPO - INTER 2-0 (Poljak 7, Posavec 87)
VARTEKS - ZADAR 2-0 (Mumlek 9, Mujanović 54)
ZAGREB - CIBALIA 4-1 (Ibričić 25-11m, 45, Piškor 60, 75 / Zore 90)
MEĐIMURJE - OSIJEK 0-1 (Pavličić 45)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • matikyo 01.03.2008.

    VARTEKS NAJBOLJI!!!!!!! VARTEKS NAJBOLJI!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare