To je to što me zanima!

HNS odabrao suca za derbi Hajduka i Dinama u Kupu!

Sa zviždaljkom na poljudskom terenu pojavit će se talijanski sudac Fabio Maresca. Riječ je o poznatom talijanskom sucu iz elitne skupine Uefinih sudaca koji već godinama sudi u Serie A
Vidi originalni članak

Pred nama je ostao još samo jedan krug prvenstva u kojem ćemo doznati hrvatskog prvaka, a kako bi sve prošlo bez turbulencija, HNS je za derbije odlučio delegirati strane suce.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Premijeru će u subotu imati njemački sudac Daniel Siebert koji će zajedno sa svojim sunarodnjacima suditi utakmicu Hajduka i Dinama na Poljudu. Elitni Uefin sudac i učitelj iz Berlina će od jedne utakmice zaraditi 6000 eura, što je 12 puta više nego što dobivaju hrvatski suci po utakmici. A kako pišu Sportske novosti, HNS je u komunikaciji s Uefom odlučio tko će suditi derbi 3. ožujka u polufinalu Kupa.

Sa zviždaljkom na poljudskom terenu pojavit će se talijanski sudac Fabio Maresca. Riječ je o poznatom talijanskom sucu iz elitne skupine Uefinih sudaca koji već godinama sudi u Serie A. Ove sezone sudio je 13 utakmica, između ostaloj derbi Intera i Juventusa, a u Europi je sudio dvije utakmice u KL, jednu u Europskoj ligi i jednu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Kao i Siebert, i on je kao gostujući sudac sudio u Grčkoj, ali i Saudijskoj Arabiji.

Po profesiji je vatrogasac, a u Hrvatskoj je bio dvaput. U ljeto 2017. godine obavljao je posao četvrtog suca na utakmici Osijeka i Luzerna (2-0) u kvalifikacijama za Europsku ligu, kao i pet godina kasnije na utakmici Hrvatske i Danske (2-1) u Ligi nacija. 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Milošević777 28.03.2024.

    Napić radi kao domar u FK Mosor i on je na nagovor jakobušića prijavio Petkovića zbog navodnog vrijeđanja jarnija.Za to je dobio paket jaja,jogurt i tuce fritula.

  • Milošević777 28.03.2024.

    Bit će kartonijade ako se Livaja,Šarlija,sahiti i ostali budu unosili u lice,stimulirali,širili ruke,osnovali.Nebi me iznenadilo da uprava i Torcida povuku igrače sa terena.Biz će ukrali,pokrali,kriv HNS, UEFA, Mamić,ispuhana lopte,niže vratnice.A mogla bi i UEFA reagirati

  • pr1nce 28.03.2024.

    tuga s juga vec place

Komentiraj...
Vidi sve komentare