To je to što me zanima!

Hobotnicu Paula prvi su uspjeli zeznuti baš Hrvati!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Popularan Paul u zadnje je vrijeme dobio dosta prijetnji, i mnogi ga žele pojesti zbog prognoza. Donosimo vam 10 stvari koje o njemu niste znali
Vidi originalni članak

Evo, uspjela je, hobotnica je pogodila da će Njemačka pobijediti Poljsku, javili su se iz Oberhausena nakon što je Paul prognozirao prvo kolo Europskog prvenstva 2008. U drugom kolu Nijemce je čekala Hrvatska, a Paul nije dugo razmišljao. Odmah je zgrabio hranu iz kutije s njemačkom zastavom.
- Uh, nije išlo. Hrvatska je prva momčad koja je zeznula Paula - tužnim su glasom hobotnicu morali proglasiti neznalicom.
Tako je bilo prije dvije godine. Ove, Paul nema niti jedan promašaj. O njemu se priča u cijelom svijetu, snimaju se televizijske emisije, a riječ Paul jedna je od najtraženijih na internetu. Iako živi u Njemačkoj, Paul je zapravo Englez. No u rodnom Weymouthu, lučkom gradu na jugu, nikad se nije bavio nikakvim prognozama. S Otoka je u Njemačku došao prije četiri godine, a prve prognoze ponudio je 2008. Hobotnica je jako inteligentna životinja, najinteligentnija među životinjama bez kralježnice. Stručnjaci kažu da ih je vrlo teško držati zatočene u akvariju jer je velika mogućnost da će barem jednom pobjeći. Vrlo su mobilnei, a struktura tijela omogućuje im lagani bijeg. Paulovi vlasnici nisu otkrili jesu li i oni morali koji put u potjeru za odbjeglim 'zatvorenikom'.

1. KAKAV NIJEMAC, PAUL JE ENGLEZ
Iako živi u njemačkom Oberhausenu, hobotnica Paul rođen je u Weymouthu, engleskom lučkom gradu. Otok je napustio prije četiri godine.
2. ARGENTINCI GA HTJELI SKUHATI
Nakon što je prognozirao pobjedu Njemačke protiv Argentine, kuhar Nicolas Bedorrov na Facebooku je predložio da ga se istuče batom i skuha.
3. PROGNOZE SE PRENOSE UŽIVO
Njemačka televizijska kuća NTV počela je uživo prenositi Paulove prognoze. Dva reportera stanu odmah do akvarija i čekaju da se Paul odluči jesti.
4. OBERHAUSEN JE POSTAO POZNAT
Do pojave Paula Oberhausen je bio poznat po Gasometru, spomeniku europske industrijske baštine i međunarodnom festivalu kratkog filma.
5. NIJE RAČUNAO NA SRNU I OLIĆA
Prognoziravši pobjedu Njemačke protiv Hrvatske, Paulovim vlasnicima sigurno se zamračilo kad su prvo Srna, a potom Olić zabili za pobjedu Hrvatske.
6. MOGLI STE SE FINO OBOGATITI
Da ste kojim slučajem uplaćivali svoj novac na ishode koje je Paul predvidio, za jednu uloženu mogli ste zaraditi 131 kunu. Uh, da je bilo staviti 1000...
7. INTELIGENTAN JE KAO DOMAĆI PAS
Hobotnice su izuzetno inteligentne životinje, u kategoriji su sa psima. Njezino vrećasto tijelo krije iznimno dobro razvijen mozak i živčani sustav.
8. SVI SU ČULI ZA VELIKU FACU
Riječi 'Paul the octopus' i španjolski 'Pulpo' među deset su najtraženijih riječi na internetskoj društvenoj mreži Twitter. Svi ga znaju i na Facebooku.
9.NEMA NIKAKVA 'MULJANJA'
Iz Oberhausena tvrde da je hrana u kutijama ista. Nema nikakva 'muljanja'. U svakoj kutiji su rakovi, rakovice i školjkaši, Paulova omiljena hrana.
10.PAUL ĆE BAREM JEDNOM POBJEĆI
Hobotnice teško podnose zatočeništvo u akvariju. Način kretanja omogućuje im lagani bijeg. Malo je hobotnica koje nisu niti jednom 'šmugnule'...

Idi na 24sata

Komentari 27

  • angelo_di_livio 08.07.2010.

    bradoliki, a da počneš snimat filmove o uroti???

  • _lackovic_ 08.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Wayne 08.07.2010.

    ne mogu vjerovati!!! kakva hobotnica!!! stalno ona...

Komentiraj...
Vidi sve komentare