To je to što me zanima!

Hokej na čak -16: Na Šalati će se tražiti spas u kuhanom vinu

Šezdesetih godina prošloga stoljeća navijači na Šalati grijali su se grudanjem na tribinama. U petak i nedjelju jedini pravi spas na utakmicama bit će u kuhanom vinu
Vidi originalni članak

Ma našim je Kanađanima stalno vruće. Ovo zahlađenje dobro će im doći. Pa Frank Banham Ledenom dvoranom stalno šeće u majici kratkih rukava, nasmijao se predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

U petak i nedjelju u Zagrebu se igra Winter Classic, no osim Olimpije i KAC-a, na Šalatu dolaze iznimno niske temperature. Za petak je najavljeno -10, a za nedjelju u večernjim satima čak -16 Celzijevih stupnjeva. 

- To nije ništa! Jedanput smo u St. Moritzu igrali na -27 stupnjeva. Mijenjale su se samo dvije navale, a klupa je bila u toploj kućici - istaknuo je Boris Renaud, legenda Medveščaka, koji je za klub igrao u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Protiv zime hokejaši se bore debelim trikoima, koje odijevaju ispod dresova i opreme.

- Tih -16 stupnjeva i nije tako strašno, u NHL-u se igralo i na -25. Pa u Jesenicama je užasno hladno u dvorani. Golom rukom ne možeš uhvatiti palicu. Kad se dečki oznoje, onda mogu igrati dva sata - kaže Gojanović.

Navijačima će biti teško, njih 4500 morat će pronaći neki način grijanja. U šezdesetima su se grudali na tribinama, no snijega u Zagrebu danas nema. No ima kuhanog vina, oko 10.000 litara. Sasvim dovoljno...

Hokejaši Edmontona i Montreala igrali na -35

Jedna od “najhladnijih” hokejskih utakmica odigrana je 22. studenog 2003. godine u Edmontonu. Igrači Montreala i Edmontona smrzavali su se na -35 stupnjeva, no svejedno ih je s tribina gledalo 57.000 navijača. Te večeri bilo je toliko hladno da su hokejaši na kacige navukli vunene kape, a organizatori su razmišljali i o prekidu utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • kloner111 02.02.2012.

    Ma da,jebeš zakon...

  • Legende 02.02.2012.

    Medveščak ima jedini odobrenje za točenje alkohola na utakmicama,zbog toga što nikada nije bilo ni najmanjeg ekscesa...dok se navijači u drugim sportovima i trijezni potuku...

  • kloner111 02.02.2012.

    A kaj je sa Zakonom o sportu koji zabranjuje alkohol na sportskim događanjima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare