To je to što me zanima!

HOO poništio odluku HNS-a: Gorica je trebala igrati 1. ligu!

Hrvatski olimpijski odbor poništio je odluku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza od 20. lipnja prošle godine kojom prvaci 2. lige nisu smjeli zaigrati u 1. ligi!
Vidi originalni članak

Nogometni klub Gorica ovu sezonu trebao je igrati na prvoligaškim stadionima, što je izborio i na samom terenu, a što mu je onemogućio HNS! Na službenoj stranici kluba objavili su odluku Hrvatskog olimpijskog odbora koji je poništio odluku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza od 20. lipnja prošle godine kojom prvaci 2. lige nisu smjeli zaigrati u 1. ligi!

- Pravno i stvarno je značilo da je Gorica tada stekla pravo igranja u 1. HNL na temelju dobivene licence i pravovremene prijave za natjecanje, a Vijeće športske arbitraže, nije uspjela odgonetnuti zašto je unatoč pravovremenoj žalbi od strane kluba prema Arbitraži HNS-a istoj trebalo gotovo tri mjeseca da se sastane - stoji u rješenju od 26. ožujka među ostalim. 

Sve će to reći da je Gorica oštećena i da prvenstvo nije regularno. 

Gorica kreće u pravnu bitku i pokreće dva procesa zbog nadoknade štete. Jedan na redovnom sudu u Hrvatskoj i drugi na međunarodnom sportskom sudu CAS u Lausannei.

Također, razmišljaju da zakonski HNS-u zabrane upravljanje kompletnom imovinom i financijama do okončanja postupka zbog 'upitnog daljnjeg vjerodostojnog funkcioniranja'.

Dobili su licencu pa im je opozvali...

Klub je 28. travnja 2011. godine licencu dobio nakon što je od Grada Velike Gorice nabavio garanciju za podizanje reflektora na stadionu, ali s obvezom igranja na stadionu u Zaprešiću. No, onda kreće farsa. 

Već 20. lipnja se izdana licenca opoziva jer ne ispunjavaju infrastrukturalne uvjere i nemaju prijavljen stadion za odigravanje utakmica u općini u kojoj je sjedište kluba. Izvršni odbor, koji nema za to ovlasti, moć je dao Komisiji za licenciranje, koja 5. srpnja također opoziva licencu, a onda i žalbu.

Zanimljivo, 30. rujna Arbitražna komisija HNS-a pobija odluku 'svog' Izvršnog odbora (iako je tad već bilo kasno), ali je ne poništava.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • pretplatnik 30.03.2012.

    Trebala je Istra otič u II. ligu ali posto je izgradila stadion i glas dala Markoviću za predsjednika.Savez je onda "odradio" svoje...

  • Penny Dollar 30.03.2012.

    Ove licence treba rjesavat dok zavrse Lige i da mjesec dana prije piocetka novog prvenstva imamo sve rijeseno i nece bit problema. Gorica je zasluzila ulazak, al sami su krivi sto nisu to na vrijeme ganjali.

  • toma789 30.03.2012.

    Baš me zanima, što će sada bud..e iz HNS-a reći na ovu odluku, kako će se samo braniti, i što će Mamić sad opet izjaviti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare