To je to što me zanima!

Horvat: Ostali smo bez srednjih, ali oni koji su tu mogu odigrati. Važno je da ostanemo obitelj...

Nije ugodna situacija, ali navikli smo na nepredvidive stvari koje su se događale u zadnjih nekoliko godina. Samo se nadam da će poslije današnjih testiranja ostati na ovoj dvojici, kaže Ivan Čupić
Vidi originalni članak

Hrvoje Horvat muku muči s korona virusom usred priprema za Europsko prvenstvo koje počinje 13. siječnja. Hrvatsku rukometnu reprezentaciju pogodili su pozitivni testovi Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, dvojice nositelja "kauboja".

U takvom ozračju izbornik čeka Croatia kup i prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u četvrtak od 16.45 u osječkoj dvorani Gradski vrt.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši uoči Croatia kupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Utakmica koja nam sigurno treba, koja nam pokazuje na kakvom smo putu i koliko smo daleko došli onim stvarima koje hoćemo igrati. Ušli smo u neke promjene u pet do 12, opet ćemo trebati improvizirati, ali za to utakmice služe - rekao je Horvat.

Problema s koronom imaju i Francuzi i Srbi, protivnici Hrvatske na Euru u Szegedu.

- Ne treba gledati tko je u kakvoj prednosti, moramo gledati na nas, poboljšati se u defenzivnom dijelu. Moramo se uštimati i u napadačkom dijelu, da se vide konture, da idemo prema novim varijantama. Iako smo ostali bez srednjaka, vjerujem da će dečki koji su tu u sastavu uspjeti odigrati ono što smo zamislili - rekao je izbornik Horvat i zaključio:

- Atmosfera je dobra, treniramo dobro iako sam se bojao koliko će to ostaviti traga. Treninzi su pokazali da dobro radimo, to je najvažnije. Da ostanemo homogeni, prava cjelina i jedna mala obitelj.

Ivan Čupić jedan je od najiskusnijih u reprezentaciji.

- Dosta treninga, taktike i analize. Iskreno, nismo se toliko opterećivali ni Bosnom i Hercegovinom ni Rusijom ni Croatia kupom, to kreće danas. Imamo dva dana, dva treninga, dva-tri videa analizirati Bosnu i Hercegovinu koja je sigurno ozbiljna momčad, mislim da će biti kvalitetan Croatia kup - kazao je Čupko i dodao:

- I mi smo malo u drugačijoj situaciji nego prije, i zbog ozljeda i zbog korone. Ali dobro smo radili, moramo to početi pokazivati na terenu. Nadam se da će se već protiv BiH vidjeti pomak u igri, i u obrani i napadu.

Susjede vodi dobro znano lice, Ivica Obrvan.

- Igrao sam već protiv njega kad je bio izbornik Makedonije. Dobro sam prolazio, pobjeđivali smo. Nadam se pobjedi i sutra - kazao je krilni igrač Zagreba i zaključio:

- Sigurno nije ugodna situacija, ali navikli smo na nepredvidive stvari koje su se događale u zadnjih nekoliko godina. Samo se nadam da će poslije današnjih testiranja ostati na ovoj dvojici i da će nam se oni što prije priključiti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • bla7 13.01.2022.

    pa kad si Karačića ostavio doma po naputku vrhuške saveza...

  • matej063 12.01.2022.

    karacica zovi!!

  • Keljmendi 12.01.2022.

    Kantica za napucavanje bumo bili

Komentiraj...
Vidi sve komentare