Obavijesti

Sport

Komentari 5

Horvat: Ostali smo bez srednjih, ali oni koji su tu mogu odigrati. Važno je da ostanemo obitelj...

Horvat: Ostali smo bez srednjih, ali oni koji su tu mogu odigrati. Važno je da ostanemo obitelj...
7

Nije ugodna situacija, ali navikli smo na nepredvidive stvari koje su se događale u zadnjih nekoliko godina. Samo se nadam da će poslije današnjih testiranja ostati na ovoj dvojici, kaže Ivan Čupić

VIDEO

Hrvoje Horvat muku muči s korona virusom usred priprema za Europsko prvenstvo koje počinje 13. siječnja. Hrvatsku rukometnu reprezentaciju pogodili su pozitivni testovi Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, dvojice nositelja "kauboja".

U takvom ozračju izbornik čeka Croatia kup i prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u četvrtak od 16.45 u osječkoj dvorani Gradski vrt.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši uoči Croatia kupa

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči Croatia kupa VIDEO

- Utakmica koja nam sigurno treba, koja nam pokazuje na kakvom smo putu i koliko smo daleko došli onim stvarima koje hoćemo igrati. Ušli smo u neke promjene u pet do 12, opet ćemo trebati improvizirati, ali za to utakmice služe - rekao je Horvat.

Problema s koronom imaju i Francuzi i Srbi, protivnici Hrvatske na Euru u Szegedu.

- Ne treba gledati tko je u kakvoj prednosti, moramo gledati na nas, poboljšati se u defenzivnom dijelu. Moramo se uštimati i u napadačkom dijelu, da se vide konture, da idemo prema novim varijantama. Iako smo ostali bez srednjaka, vjerujem da će dečki koji su tu u sastavu uspjeti odigrati ono što smo zamislili - rekao je izbornik Horvat i zaključio:

- Atmosfera je dobra, treniramo dobro iako sam se bojao koliko će to ostaviti traga. Treninzi su pokazali da dobro radimo, to je najvažnije. Da ostanemo homogeni, prava cjelina i jedna mala obitelj.

Ivan Čupić jedan je od najiskusnijih u reprezentaciji.

- Dosta treninga, taktike i analize. Iskreno, nismo se toliko opterećivali ni Bosnom i Hercegovinom ni Rusijom ni Croatia kupom, to kreće danas. Imamo dva dana, dva treninga, dva-tri videa analizirati Bosnu i Hercegovinu koja je sigurno ozbiljna momčad, mislim da će biti kvalitetan Croatia kup - kazao je Čupko i dodao:

- I mi smo malo u drugačijoj situaciji nego prije, i zbog ozljeda i zbog korone. Ali dobro smo radili, moramo to početi pokazivati na terenu. Nadam se da će se već protiv BiH vidjeti pomak u igri, i u obrani i napadu.

Susjede vodi dobro znano lice, Ivica Obrvan.

- Igrao sam već protiv njega kad je bio izbornik Makedonije. Dobro sam prolazio, pobjeđivali smo. Nadam se pobjedi i sutra - kazao je krilni igrač Zagreba i zaključio:

- Sigurno nije ugodna situacija, ali navikli smo na nepredvidive stvari koje su se događale u zadnjih nekoliko godina. Samo se nadam da će poslije današnjih testiranja ostati na ovoj dvojici i da će nam se oni što prije priključiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja