To je to što me zanima!

Horvat: Poraz? Ljepše je dobiti! Spremni smo za Euro i Francuze

Prvo smo slavili mi, danas Rusi pa Hrvatska s porazom odlazi na Euro u Mađarskoj. Izbornik Horvat zbog Covida još ne zna konačan popis, ali uvjerava: 'Na Francusku idemo spremni'
Vidi originalni članak

Apsolutno da ne možemo biti sretni kad izgubimo. Uvijek je bolje i ljepše pobijediti. Igrali smo dobro 45 minuta, kontrolirali utakmicu pa odradili rotacije, uveli neke igrače i nismo dobro reagirali. Zaredalo se nekoliko grešaka, pogreške u tranziciji i Rusi su se vratili, rekao je izbornik Hrvoje Horvat za RTL nakon poraza od Rusije 26-28 u Osijeku na Croatia Kupu u posljednjoj pripremnoj utakmici prije rukometnog Europskog prvenstva pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ima dobrih i lošijih stvari, gotove su utakmice i trebamo čekati 10. siječnja i jutarnji PCR da konačno podvučemo crtu.

Je li Hrvatska spremna za Euro?

- Naravno da smo spremni. Imamo dva, tri dana do početka prvenstva. Sve treninge ćemo iskoristiti za lagane korekcije, dogovore i razgovore. Nadam se da će nam se priključiti igrači koji nam nedostaju i da spremni uđemo protiv Francuske već u prvom kolu.

Što je s popisom, znate li tko će putovati na Euro u Mađarskoj i Slovačkoj?

- Teško je pričati, vidite kakva su vremena. Još je sutra cijeli dan i do 10. nećemo ništa konkretnije poduzimati. Jednostavno, preburno je i previše se toga dešava u kratkom vremenu. Pa ćemo biti strpljivi.

Kao jučer Martinović, danas nas je vukao Halil Jaganjac.

- Šuterski je danas Halil pokazao svu svoju raskoš. Rusi su nas s desne strane zatvorili, s druge je bilo prostora i to je iskoristio. Ako je kolektiv dobar, uvijek će jedan pojedinac iskočiti. Ne bih danas isticao Halila, kao ni jučer Martinovića, golovi su ipak kolektivna igra - zaključio je izbornik.

Naš najbolji igrač danas bio je Jaganjac. Zabio je devet golova, dok su Lovro Mihić i Ivan Martinović postigli po pet, dok je Dimitrij Žitnikov s pet golova predvodio Ruse.

- Evo, sve što smo dobro napravili jučer smo danas malo pokvarili. Najbolji pokazatelj je što smo jučer primili 24, a danas 28 golova. Dogovorili smo se da mi kao ekipa koja prije svega želi igrati obrambeno kvalitetan rukomet, da si to ne smijemo dozvoliti. I to moramo popraviti - rekao je Jaganjac nakon utakmice.

Hrvatska će na Euru, koji se igra od 13. do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u mađarskom Szegedu.

- Mislim da bi imali krivi stav da ne vjerujemo u prolaz. Vjerujemo u prolaz i u sebe. Moramo igrati što smo dogovorili i gledati prije svega sebe. Jer možemo bolje od ovog što smo danas odigrali.

Gledatelji u Osijeku došli su pogledati hrvatsku reprezentaciju, ali nažalost vidjeli su poraz.

- Jako mi je žao jer danas je bilo popunjenije nego jučer. Ljudi su došli, isplanirali zbog svega i posla, bilo je predivno i hvala im od srca. Nadam se da ćemo i u Mađarskoj imati takvu podršku jer nam to puno znači - zaključio je Jaganjac.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • POMOCNI RADNIK 08.01.2022.

    moze li netko objasniti izborniku da od 8. u mjesecu do 13 u mjesecu ima 5 dana, a ne dva tri..toliko o pismenosti..o igri necemo...

  • nohname 08.01.2022.

    Sretno na euru i kao i uvijek navijam za vas ali nemam nikakva očekivanja prema dosad viđenom.

  • Čeljo Brtika 08.01.2022.

    Kako će nas Francuzi napuniti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare