Obavijesti

Sport

Komentari 28

Horvat: Poraz? Ljepše je dobiti! Spremni smo za Euro i Francuze

Horvat: Poraz? Ljepše je dobiti! Spremni smo za Euro i Francuze

Prvo smo slavili mi, danas Rusi pa Hrvatska s porazom odlazi na Euro u Mađarskoj. Izbornik Horvat zbog Covida još ne zna konačan popis, ali uvjerava: 'Na Francusku idemo spremni'

VIDEO

Apsolutno da ne možemo biti sretni kad izgubimo. Uvijek je bolje i ljepše pobijediti. Igrali smo dobro 45 minuta, kontrolirali utakmicu pa odradili rotacije, uveli neke igrače i nismo dobro reagirali. Zaredalo se nekoliko grešaka, pogreške u tranziciji i Rusi su se vratili, rekao je izbornik Hrvoje Horvat za RTL nakon poraza od Rusije 26-28 u Osijeku na Croatia Kupu u posljednjoj pripremnoj utakmici prije rukometnog Europskog prvenstva pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči Croatia kupa VIDEO

- Ima dobrih i lošijih stvari, gotove su utakmice i trebamo čekati 10. siječnja i jutarnji PCR da konačno podvučemo crtu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Je li Hrvatska spremna za Euro?

- Naravno da smo spremni. Imamo dva, tri dana do početka prvenstva. Sve treninge ćemo iskoristiti za lagane korekcije, dogovore i razgovore. Nadam se da će nam se priključiti igrači koji nam nedostaju i da spremni uđemo protiv Francuske već u prvom kolu.

Osijek: Croatia Cup 2022, Hrvatska - Rusija

Što je s popisom, znate li tko će putovati na Euro u Mađarskoj i Slovačkoj?

- Teško je pričati, vidite kakva su vremena. Još je sutra cijeli dan i do 10. nećemo ništa konkretnije poduzimati. Jednostavno, preburno je i previše se toga dešava u kratkom vremenu. Pa ćemo biti strpljivi.

Kao jučer Martinović, danas nas je vukao Halil Jaganjac.

- Šuterski je danas Halil pokazao svu svoju raskoš. Rusi su nas s desne strane zatvorili, s druge je bilo prostora i to je iskoristio. Ako je kolektiv dobar, uvijek će jedan pojedinac iskočiti. Ne bih danas isticao Halila, kao ni jučer Martinovića, golovi su ipak kolektivna igra - zaključio je izbornik.

Naš najbolji igrač danas bio je Jaganjac. Zabio je devet golova, dok su Lovro Mihić i Ivan Martinović postigli po pet, dok je Dimitrij Žitnikov s pet golova predvodio Ruse.

Osijek: Croatia Cup 2022, Hrvatska - Rusija

- Evo, sve što smo dobro napravili jučer smo danas malo pokvarili. Najbolji pokazatelj je što smo jučer primili 24, a danas 28 golova. Dogovorili smo se da mi kao ekipa koja prije svega želi igrati obrambeno kvalitetan rukomet, da si to ne smijemo dozvoliti. I to moramo popraviti - rekao je Jaganjac nakon utakmice.

Hrvatska će na Euru, koji se igra od 13. do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u mađarskom Szegedu.

- Mislim da bi imali krivi stav da ne vjerujemo u prolaz. Vjerujemo u prolaz i u sebe. Moramo igrati što smo dogovorili i gledati prije svega sebe. Jer možemo bolje od ovog što smo danas odigrali.

Gledatelji u Osijeku došli su pogledati hrvatsku reprezentaciju, ali nažalost vidjeli su poraz.

- Jako mi je žao jer danas je bilo popunjenije nego jučer. Ljudi su došli, isplanirali zbog svega i posla, bilo je predivno i hvala im od srca. Nadam se da ćemo i u Mađarskoj imati takvu podršku jer nam to puno znači - zaključio je Jaganjac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener