To je to što me zanima!

Hrgoviću propada meč s Yokom? 'Krivac' bi mogao biti Bakole

Bakoleov tim poslao je IBF-u zahtjev da presudi kako Yoka nije dostupan za meč s Hrgovićem, na temelju pravila koje brani borcima koji su potpisali ugovor za jednu borbu da sudjeluju u drugoj
Vidi originalni članak

Hrvatski boksač Filip Hrgović (29) je dogovorio borbu s Tonyjem Yokom (29), ali zakompliciralo se, kao i mnogo puta do sada.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrgović trenirao na Maksimiru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Krivac' je Martin Bakole (28). On se trebao boriti s Yokom 15. siječnja, ali priredba je otkazana zbog korona-restrikcija u Francuskoj. Bakoleovi ljudi odmah su se javili Yokinima i zatražili novi termin.

Yokina promocija AllStar Boxing potvrdila je Bakoleu da će se boriti s Yokom 5. ili 12. ožujka, ovisno o tome kad će više odgovarati nositeljima TV prava.

Hrgovićev tim je borbu s Yokom dogovorio s Top Rankom, drugom promocijom koja zastupa Francuza i sad je došlo do zavrzlame. Nije neuobičajeno da boksače zastupa više promotora. Primjerice, Hrgović surađuje s braćom Sauerland, ali i glasovitim britanskim menadžerom Eddiejem Hearnom i njegovom promocijom Matchroom.

Bakoleov tim poslao je IBF-u zahtjev da presudi kako Yoka nije dostupan za meč s Hrgovićem, na temelju pravila koje brani borcima koji su potpisali ugovor za jednu borbu da sudjeluju u drugoj, piše ESPN i prenosi kako je predsjednik IBF-a Daryl Peoples najavio da će uskoro objaviti odluku.

Bakole u karijeri ima 17 pobjeda i jedan poraz, a osim sportskog motiva, nije zanemariv ni onaj financijski. Naime, Kongoanac bi za borbu s Yokom dobio 400.000 eura, gotovo pet puta više nego u ijednom meču prije.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • japanokinezjapano 20.01.2022.

    Evo vam malo da se igrate i vjerujete u nemoguce. Toliko je očigledno da namještaju meč Hrgović - Babić i to će isto propasti jer Hrgović neće.

  • Garinča 20.01.2022.

    Samo Hrgović još nije shvatio da je glup.Ćak je i)njegova žena to shvatile a zabrinuta je i za sebe.Nekad je šetala samu sebe a sad šeta psa.

  • Stojan NEUM 20.01.2022.

    Hrga po svem sudeći brzo će tvoje rukavice o klinu visiti na žalost svih nas jer sam te visoko vidio kao Mavrovića i stepenicu više al nikad nije kasno Trzni se manje pričaj više radi na glavi i promotoru !

Komentiraj...
Vidi sve komentare