To je to što me zanima!

Hrvanje je ostalo na Igrama! Otpali su baseball i squash

Jučer se na zasjedanju Međunarodnog olimpijskog odbora u Argentini glasalo, biralo između hrvanja, baseballa/softballa i squasha. Hrvanje je dobilo 49 od 95 glasova
Vidi originalni članak

Prije nekoliko mjeseci hrvanje je bilo na rubu izbacivanja s Olimpijskih igara. Pobunili su se mnogi sportaši, ne samo oni koji se bave nekim borilačkim sportom. Kako i ne bi kada je hrvanje bilo na svim Igrama osim 1900. godine i jedan je od najstarijih sportova. 

Jučer se na zasjedanju u Argentini glasalo, biralo između hrvanja, baseballa/softballa i squasha. Hrvanje je dobilo 49 glasova, baseball/softball 24, a squash samo 22 i bit će i na Igrama u Tokiju 2020. godine!

Nenad Lalović, predsjednik Svjetske hrvačke federacije bio je oduševljen.

- Ovim glasovanjem pokazali ste da su urodili plodom naši koraci u poboljšavanju hrvanja. Sve vas uvjeravam da modernizacija neće stati. 

Međunarodni olimpijski odbor donio je jedinu logičnu odluku.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Igorš_1 18.09.2013.

    kome je uopce palo na pamet da izbaci hrvanje...hrvanje je vjerovatno najstariji sport na svijetu i zaslužuje biti uz trčanje i sve velike olimpijske discipline. Te je za one koji ne znaju medju najtežim sportovima na olimpijadi!!!

  • zaspan 10.09.2013.

    dobro su odlučili

  • 3perr 09.09.2013.

    nit ne znam sta je taj squash, ko to igra? sigurno ameri isto ko i baseball

Komentiraj...
Vidi sve komentare