To je to što me zanima!

Hrvat 'pomeo' konkurenciju: Pulišić je nogometaš godine!

Lani je slavio vratar Manchester Cityja na posudbi u Fortuni iz Dusseldorfa, Zack Steffen, a ove je godine krilni igrač Chelsea Christian Pulišić (21) proglašen za nogometaša godine po izboru USSF-a....
Vidi originalni članak

Krilni igrač engleskog premierligaša Chelsea Christian Pulišić (21) proglašen je za nogometaša godine u izboru Američkog nogometnog saveza (USSF).

Za mladog nogometaša hrvatskih korijena to je druga ovakva nagrada nakon što je proglašen najboljim i 2017. godine. Lani je slavio vratar Manchester Cityja na posudbi u Fortuni iz Dusseldorfa Zack Steffen.

LEGENDA SLAVI HRVATA Nitko kao Kova: 'On je klasa za sebe. Dominira i sjajan je igrač'

Pulišić je slavio ispred veznjaka Seattle Soundersa Jordana Morrisa, te veznog igrača Schalkea Westona McKenniea.

Mladi Amerikanac je u siječnju ove godine preselio iz Borussije Dortmund u Chelsea za 64 milijuna eura postavši najskuplji američki nogometaš u povijesti.

Pulišić dolazi iz grada Hersheyja u Pennsylvaniji. Njegov djed dolazi s jadranskog otoka Oliba i po njemu je dobio srednje ime – Mate. Imao je ponudu da zaigra za "Vatrene", ali odbio je i odlučio se za zemlju u kojoj je rođen.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • ping-pong 13.12.2019.

    Kakva zavist! Kako vas nije sram pokazivati ovako ocito zavist prema Hrvatskoj i Hrvatima. Uredno se sramotite sa nekim svojim teorijama zasto Miocic i Pulisic nisu Hrvati. Zar ste toliko jadni i razocarani svojom nacionalnoscu da lazete sebe i druge?! Zavist, licemjerstvo i laz je odlika jedne nacije sa ovih prostora. To se prepoznaje iz vasih komentara!

  • gologuzi 13.12.2019.

    Ja znam da nosi i hr.i amer.putovnicu a vi ga zovite kako hocete.

  • mestar 13.12.2019.

    Mladic je stvarno dobar. Tek mu je 21 g. a vec 3 godine igra na najvecem levelu natjecanja u ligi petice, champ. ligi. ero i najzahtjevnijim ligama, za ponajbolje ekipe o tome samo mnogi mogu sanjat.Citam neke komentare i ne mogu vjerovat kolko ima ljubomorni komentara. Da vam odgovorim na to jeli Hrvat ili Amerikanac jest jedno i drugo. Amerikanac Hrvatskih korjena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare