To je to što me zanima!

Hrvat proživljava renesansu u Rusiji: Jedvaj zabio u pobjedi

Lokomotiv je na domaćem terenu pobijedio Soči 2-1, a Tin Jedvaj precizan je bio u 49. minuti. Ribus je ubacio iz kornera, a povremeni hrvatski reprezentativac je glavom povisio na 2-0
Vidi originalni članak

Tin Jedvaj (25) je većinu prošle sezone presjedio na klupi Bayer Leverkusena i to je glavni razlog zašto je ispao iz reprezentacije. Kraj njegovim mukama konačno je stigao nakon što ga je Lokomotiv iz Moskve ovog ljeta otkupio za četiri milijuna eura. Povremeni 'vatreni' u ruskoj prijestolnici proživljava nogometnu renesansu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedvaj je u Lokomotiv stigao kao zamjena za Vedrana Ćorluku koji se umirovio i odmah postao nezamjenjivi član udarne postave. Ove sezone odigrao je osam utakmica, četiri je propustio zbog ozljede, a u 12. kolu ruskog prvenstva konačno je stigao i prvijenac. 

Lokomotiv je na domaćem terenu pobijedio Soči 2-1, a Moskovljani su poveli autogolom Jurganova u 41. minuti. Lokomotiv je dominirao i stvarao šanse, a nova nagrada stigla je u 49. minuti. Ribus je ubacio iz kornera na drugu stativu, a tamo se najbolje snašao Tin Jedvaj koji je glavom lijepo pogodio za povećanje prednosti. Utješni gol za Soči zabio je Joaozinho. 

Gol pogledajte OVDJE

Bio mu je to prvi gol za Lokomotiv te prvi gol općenito nakon 527 dana. Posljednji je zabio prije dvije sezone za Augsburg gdje je bio na posudbi.

U Leverkusenu je bio zaleđen na klupi, odigrao je tek šest utakmica, klub ga je u potpunosti otpisao pa je cijelu prošlu sezonu sjedio na klupi. I to je glavni razlog zašto ga nismo vidjeli na Europskom prvenstvu, iako je sve do ožujka bio redovan stanovnik Dalićevog popisa.

Znao je da mu uloga radijatora na klupi slijedi i ove sezone ako ne napusti klub, pa je kao slamka spasa za njegovu karijeru stigla u pozivu Lokomotiva. Ustalio se u prvih 11, u sjajnoj je formi, a vjerujemo da to sve pozorno prati i izbornik Zlatko Dalić.

Tko zna, ako ovako nastavi, možda ga u budućnosti opet ugledamo na popisu. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • danko1471991 26.10.2021.

    Prerano je otisao iz Dinama, naravno zbog novaca i nikad nece igrati na najvisoj razini...

  • Eminem91 26.10.2021.

    Igračina za vidu

  • cigo_iz_brazila 25.10.2021.

    Dobar igrač kad igra na svojoj poziciji, šteta samo šta nije prije otišao iz Leverkusena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare